PREMIUMLibelle Lijnt lekker
Rijkgevulde soep met kip & paddenstoelen
Na alle borrels, diners en recepties zijn we weer toe aan light en gezond, maar… wél lekker! De gerechten in dit weekmenu staan ook nog eens zó op tafel. Minimale moeite, maximale smaak.
Ontbijt
Roggebrood met geitenkaas en honing
Voor 1 persoon: besmeer 2 sneetjes roggebrood met in totaal 50 g zachte geitenkaas. Snijd 2 vijgen in plakjes en leg die op de kaas. Druppel er 1 el vloeibare honing overheen en bestrooi met zeezout.
Bereidingstijd: 5 min. Kcal: 484
Tussendoor
Warme choco met slagroom
Voor 1 persoon: Meng 1 tl oploskoffie en wat zoetstof door 1 grote beker warme magere chocolademelk en garneer met een toef light slagroom.
Kcal: 179
Lunch
Sla met avocado en bosvruchten
Voor 4 personen: meng 15 g rucola met 15 g babyspinazie. Verdeel hierover 100 g komkommer in plakjes, ½ avocado in stukjes, 50 g bramen, 50 g blauwe bessen. Meng een dressing van 2 el extra vergine olijfolie, 1 el limoensap en 1 tl ahornsiroop en sprenkel over de sla. Bestrooi met muntblaadjes en 10 g pistachenootjes.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal: 324 p.p.
Tussendoor
Witlofschuitjes met pittige appel
Voor 1 persoon: Leg 2 blaadjes witlof op een schoteltje. Snijd 1 kleine appel in stukjes en meng deze met 1 tl citroensap, zout en peper, ½ el magere mayonaise, ½ el magere Griekse yoghurt en 1 mespunt mosterd. Vul de witlofblaadjes met het appelmengsel.
Kcal: 124
Diner
Paddenstoelensoep met kip
Voor 4 personen:
- ½ winterwortel, in lucifertjes
- 300 g gegaarde kipfilet in stukjes getrokken
- 250 g gemengde paddenstoelen met shiitake
- 250 g tofu, in dunne plakjes
- 200 g bamboescheuten, in lucifertjes
- 2 l kippenbouillon
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 2 tl donkere sojasaus
- 5 el lichte sojasaus
- 60 ml wittewijnazijn
- 3 el maïzena
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
Doe alle ingrediënten behalve de maïzena en lente-ui in een soeppan, breng aan de kook en laat op laag vuur 2-3 min. zacht koken tot de paddenstoelen net gaar zijn. Roer 3 el water door de maïzena, roer dit papje door de soep en laat nog circa 3 min. zacht koken tot de soep een beetje gebonden is. Breng zo nodig op smaak met zout en peper en extra azijn. Schep de soep in kommen en bestrooi met lente-ui.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal: 300 p.p.
Dagtotaal: 1411 Kcal
Styling: Hanna van den Bos | Foodstyling: Victor de Launay