PREMIUMLibelle Lijnt lekker

Rijkgevulde soep met kip & paddenstoelen

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Na alle borrels, diners en recepties zijn we weer toe aan light en gezond, maar… wél lekker! De gerechten in dit weekmenu staan ook nog eens zó op tafel. Minimale moeite, maximale smaak.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Ontbijt

Roggebrood met geitenkaas en honing

Voor 1 persoon: besmeer 2 sneetjes roggebrood met in totaal 50 g zachte geitenkaas. Snijd 2 vijgen in plakjes en leg die op de kaas. Druppel er 1 el vloeibare honing overheen en bestrooi met zeezout.
Bereidingstijd: 5 min. Kcal: 484

Tussendoor

Warme choco met slagroom

Voor 1 persoon: Meng 1 tl oploskoffie en wat zoetstof door 1 grote beker warme magere chocolademelk en garneer met een toef light slagroom.
Kcal: 179

Lunch

Sla met avocado en bosvruchten

Voor 4 personen: meng 15 g rucola met 15 g babyspinazie. Verdeel hierover 100 g komkommer in plakjes, ½ avocado in ­stukjes, 50 g bramen, 50 g blauwe bessen. Meng een dressing van 2 el ­extra vergine olijfolie, 1 el limoensap en 1 tl ahorn­siroop en sprenkel over de sla. Bestrooi met muntblaadjes en 10 g pistache­nootjes.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal: 324 p.p.

Tussendoor

Witlofschuitjes met pittige appel

Voor 1 persoon: Leg 2 blaadjes witlof op een schoteltje. Snijd 1 kleine appel in stukjes en meng deze met 1 tl citroensap, zout en peper, ½ el magere mayonaise, ½ el magere Griekse yoghurt en 1 mespunt mosterd. Vul de witlofblaadjes met het ­appelmengsel.
Kcal: 124

Diner

Paddenstoelensoep met kip

Voor 4 personen:

  • ½ winterwortel, in lucifertjes
  • 300 g gegaarde kipfilet in stukjes getrokken
  • 250 g gemengde paddenstoelen met ­shiitake
  • 250 g tofu, in dunne plakjes
  • 200 g bamboescheuten, in lucifertjes
  • 2 l kippenbouillon
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 2 tl donkere sojasaus
  • 5 el lichte sojasaus
  • 60 ml wittewijnazijn
  • 3 el maïzena
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes

Doe alle ingrediënten behalve de maïzena en lente-ui in een soeppan, breng aan de kook en laat op laag vuur 2-3 min. zacht koken tot de paddenstoelen net gaar zijn. Roer 3 el water door de maïzena, roer dit papje door de soep en laat nog circa 3 min. zacht koken tot de soep een beetje gebonden is. Breng zo nodig op smaak met zout en ­peper en extra azijn. Schep de soep in kommen en bestrooi met lente-ui.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal: 300 p.p.
Dagtotaal: 1411 Kcal

Styling: Hanna van den Bos | Foodstyling: Victor de Launay

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden