PREMIUMRecept

Rijstsalade met chilizalm & koriander

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Bij dit gerecht, wanen we ons direct in Azië en dat is absoluut geen straf. Een heerlijk smaakvol gerecht deze zalm met rijstsalade.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Voor 4 personen

• 4 zalmmoten met huid
• 100 ml zoete chilisaus + 2 el extra
• 300 g langkorrelige rijst
• 1 komkommer, in stukjes
• 4 wortels, in lucifertjes (of een zakje kant-en-klare wortel julienne)
• 4 lente-uitjes, in reepjes van ca. 7 cm
• 10 g verse koriander
• plantaardige olie om te bestrijken
• zeezout en peper

Voor de dressing
• 3 el limoensap
• 3 el vissaus
• 2 el plantaardige olie
• 1 tl sesamolie
• 1 tl geraspte gember
• 1 tl suiker
• mespuntje cayennepeper

Bereidingstijd: 30 min. + minimaal 2 uur marineren. Kcal.: 625 p.p.

Zo maak je deze rijstsalade met zalm

Bestrooi de zalm met zout, smeer in met de chilisaus en laat minimaal 2 uur marineren in de koeling (24 uur van tevoren is nog beter!).

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en spoel koud af en laat goed uitlekken.

Meng alle ingrediënten voor de dressing.

Schep de rijst om met de dressing, komkommer, wortel, uitjes en de helft van de koriander.

Verhit de ovengrill tot 200 ˚C. Bedek de ovenplaat met bakpapier en bestrijk met wat olie.

Leg de zalmfilets met de huid op het bakpapier, schep de rest van de marinade erover, zet ca. 15 cm onder de grill en gril 10 min. Bestrijk met de 2 el chilisaus en bak nog ca. 5 minuten tot de chilisaus gaat karamelliseren.

Serveer de zalm met of op de salade. Versier eventueel met wat gekrulde lente-ui.

Tip

Reepjes lente-ui gaan krullen als je ze tien minuten in ijswater legt

Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden