Rijstwafels vs. brood: wat bevat meer calorieën? Beeld Getty Images
Rijstwafels vs. brood: wat bevat meer calorieën?Beeld Getty Images

Rijstwafels vs. brood: wat bevat meer calorieën?

Wil je wat kilo's kwijt? Dan krijg je vast vaak het advies om een boterham te verruilen voor rijstwafels. Deze zouden een gezonder alternatief zijn, maar is dat wel echt zo?

Chanan FoppenGetty Images

Je kunt ze lang bewaren, beleggen naar smaak én ze zouden ook nog eens veel gezonder zijn dan die oude vertrouwde snee brood. Rijstwafels lijken snel aan populariteit te winnen, maar wanneer je een snee brood écht eens gaat vergelijken met rijstwafels, dan blijkt dat niet helemaal terecht te zijn.

Verschillen

Een snee volkoren brood bevat namelijk 85 calorieën, 2,3 gram vezels en 1 gram vet terwijl 3 rijstwafels (die je zou eten om een boterham te vervangen) 90 calorieën, 0,7 gram vezels en 1 gram vet bevatten. Qua calorieën zijn de verschillen dus niet zo groot, maar een boterham bevat wel meer vezels en eiwitten waardoor je ook eerder het idee zal hebben dat je vol zit. Daardoor is de kans dat je gaat snacken minder groot als je luncht met brood dan wanneer je net 3 rijstwafels hebt gegeten. Dat brood dik maakt, is dan ook meteen een fabel die we uit de wereld kunnen helpen.

Benieuwd hoe het zit met witbrood ten opzichte van rijstwafels en crackers? Dat lees je hier.

De favoriete tussen-de-middag-hap in veel Nederlandse huishoudens: de boterham. Maar brood is niet alleen lekker om te eten, het is ook reuzehandig, zo blijkt uit deze video. Een paar oude sneetjes komen op deze drie manieren goed van pas:

Bron: Personal Body Plan

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden