PREMIUMoma’s Recept
Rodekoolstamp met appeltjes
Gek op rode kool? Dan ga je dít recept van Oma ook lekker vinden. Een verrukkelijke rodekoolstamp met zoete appeltjes.
Voor 4 personen
• 500 g rodekool, fijngesneden
• 1 kg kruimige aardappels, geschild en in blokjes
• 2 el roomboter
• 3 appels, geschild en in blokjes
• zeezout
• versgemalen zwarte peper
Garnering
• 50 g rozijnen
• 4 stemgemberbolletjes op siroop, in vieren
Bereidingstijd: 30 min. Kcal: 400 p.p.
Vul een kom met heet water en laat de rozijnen 10 min. wellen. Giet daarna af. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook, doe de rodekool erin en laat 20 min. koken. Breng nog een ruime pan water aan de kook en kook hierin de blokjes aardappel in 15 min. gaar. Giet de aardappels af, voeg de roomboter toe en stamp tot puree. Giet de rodekool af. Roer rodekool en appels door de puree en breng op smaak met zout en zwarte peper. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met rozijnen en stemgember.
Net als oma
In Oma’s stamp- en stoofpotjes delen oma’s en opa’s persoonlijke verhalen en authentieke recepten, van klassiekers als andijvie- en boerenkoolstamp met opa’s jus tot Indonesische rendang en Pakistaanse dahl. Van elk verkocht boek gaat één euro naar Stichting Oma’s Soep, die jong en oud in heel Nederland samenbrengt om eenzaamheid te bestrijden.
Uitgeverij Becht € 21,99 via bol.com en bruna.nl
Fotografie: Saskia Lelieveld | Foodstyling: Alexandra Hereijgers