PREMIUMRecept
Romige lasagne met citroen & hazelnoten
De combinatie van zacht gebakken prei, ricotta en knapperige hazelnoten is zó lekker in deze lasagne.
Voor 2 personen
• 2 preien
• 250 ml groentebouillon
• 2 blaadjes laurier
• 2 x 25 g boter
• 50 g hazelnoten
• 100 g ricotta
• rasp van ½ citroen
• peper en zout
• 250 g verse lasagnebladen (koelvak)
• 50 g Parmezaanse kaas, grof geraspt of krullen met de dunschiller
• drup hazelnootolie
Voorbereiden: 50 min. Bereiden: 7 min. Kcal: 810 p.p.
Zo maak je de lasagne:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het donkergroene deel van de preien, verwijder de harde buitenste bladeren van de rest, was en snijd elke prei in 3 stukken. Doe de stukken prei in een ovenschaal en voeg bouillon, laurierblaadjes en 25 g boter toe. Bak de prei in 35-40 min. zacht in de oven, keer halverwege. Bak intussen de hazelnoten krokant in de rest van de roomboter en laat uitlekken op keukenpapier. Pureer de helft van de prei met een scheutje vocht uit de ovenschaal met de staafmixer of in de blender tot yoghurt-dikke saus. Prak de ricotta met een vork los, schep de preicrème erdoor en breng op smaak met citroenrasp, peper en zout. Trek de rest van de prei een beetje uit elkaar. Bewaar alles tot gebruik op een koele plaats.
Bereiden
Kook de lasagnebladen beetgaar in ± 4 min. Warm de preisaus op in de magnetron of au bain-marie. Warm de uit elkaar geplukte prei ook zo op. Leg de lasagnebladen, preisaus en parmezaan-krullen om en om losjes op 2 voorverwarmde borden. Hak de hazelnoten grof en bestrooi de lasagne ermee. Maak af met een drup hazelnootolie.
Fotografie: Eric van Lokven. | Styling: Ingrid van Kuringen. | Foodstyling: Noor Boers. | Productie en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.m.v. Cor Unum, H&M Home, kringloopwinkel, Sissy-Boy, Van Manen aan Tafel