PREMIUMRecept
Romige pasta met garnalen & doperwten
Dat piepkleine beetje Parmezaanse kaas maakt dit gerecht heerlijk hartig.
Voor 4 personen
• 400 g linguine
• 200 g doperwten
• 400 g voorgekookte cocktailgarnalen, zonder schil
• 125 g crème fraîche
• 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
• zeezout
• versgemalen zwarte peper
Bereiden: 15 min. Kcal.: 595 p.p.
Kook de pasta circa 7 min. in een grote pan gezouten water.
Voeg de erwten toe en kook nog 2-3 min. tot pasta en erwten gaar zijn. Giet af door een zeef, bewaar een kommetje kookwater.
Doe pasta en erwten terug in de pan op middelhoog vuur en voeg de garnalen toe.
Schep de crème fraîche en Parmezaanse kaas door de pasta en roer er scheut voor scheut wat pastakookwater door tot er een romige saus ontstaat.
Breng op smaak met een snuf zout en maal er flink zwarte peper over.
Serveer meteen in diepe, voorverwarmde borden.
Styling: Nanouk Souren van Ramshorst, Lizzy Plug, Jéla Peeters (ass.) | Foodstyling: Jessica Lek | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.M.V.: Keramiek Kantoor, Zara Home.