PREMIUMRecept

Romige pasta met garnalen & doperwten

null Beeld Eric van Lokven
Beeld Eric van Lokven

Dat piepkleine beetje Parmezaanse kaas maakt dit gerecht heerlijk hartig.

Yvette van BovenEric van Lokven

Voor 4 personen

• 400 g linguine
• 200 g doperwten
• 400 g voorgekookte cocktailgarnalen, zonder schil
• 125 g crème fraîche
• 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
• zeezout
• versgemalen zwarte peper

Bereiden: 15 min. Kcal.: 595 p.p.

Kook de pasta circa 7 min. in een grote pan gezouten water.
Voeg de erwten toe en kook nog 2-3 min. tot pasta en erwten gaar zijn. Giet af door een zeef, bewaar een kommetje kookwater.
Doe pasta en erwten terug in de pan op middelhoog vuur en voeg de garnalen toe.
Schep de crème fraîche en Parmezaanse kaas door de pasta en roer er scheut voor scheut wat pastakookwater door tot er een romige saus ontstaat.
Breng op smaak met een snuf zout en maal er flink zwarte peper over.
Serveer meteen in diepe, voorverwarmde borden.

Styling: Nanouk Souren van Ramshorst, Lizzy Plug, Jéla Peeters (ass.) | Foodstyling: Jessica Lek | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.M.V.: Keramiek Kantoor, Zara Home.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden