PREMIUMrecept

Romige pasta met portobello, walnoten & geitenroom

null Beeld

Verse geitenkaas en wat room zijn een heerlijke basis voor een pastasaus.

Yvette van Boven

Voor 4 personen:

• 400 g korte pasta, zoals penne
• 1 ui, gesnipperd
• 2 el olijfolie
• 4 portobello’s, in kleine blokjes
• 50 g kastanjechampignons, in kleine blokjes
• zeezout en versgemalen zwarte peper
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• 1 tl gerookt paprikapoeder
• 1 tl gedroogde tijm (of de blaadjes van 3 à 4 takjes verse)
• 75 g verse geitenkaas
• 75 ml room
• 50 g walnoten, kort geroosterd en fijngehakt

Bereidingstijd: 20 min. Kcal.: 585 p.p.

Zo maak je deze pasta met portobello:


Kook de pasta beetgaar in goed gezouten water. Schep een beker kookvocht uit de pan en houd apart. Giet af en spoel kort onder koud water om verder garen te stoppen.

Fruit de ui mooi zacht in 1 el olijfolie in een wijde hapjespan of wok. Voeg alle paddenstoelenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en bak bruin. Roer de knoflook, paprikapoeder en tijm erdoor en bak 1 min. mee.

Verkruimel de geitenkaas erboven, laat het wat wegsmelten, roer dan de room erdoor en laat de saus wat inkoken. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Schep de pasta erdoor en maak de saus wat losser met het achtergehouden kookwater.

Schep de pasta in 4 voorverwarmde kommen en top af met de walnoten. Maal er royaal peper over.

Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Jessica Lek | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden