PREMIUMSlank recept

Romige zalmstoof met venkel & spinazie

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Spinazie, zalm en room zijn het beroemde gouden trio. Venkel geeft deze zalmstoof een zalige twist.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Dit heb je nodig voor zalmstoof:

Voor 4 personen:
• 600 g krieltjes
• 600 g wilde spinazie
• 2 el plantaardige olie
• 1 venkelknol, in kleine blokjes
• 2 tenen knoflook, gehakt
• 250 ml magere kookroom
• 100 ml visbouillon
• zeezout en zwarte peper uit de molen
• 600 g zalmfilet, in 4 stukken
• 1 citroen, in plakjes
• 200 g Hollandse garnalen
• 6 takjes dille, gehakt + extra om te garneren

Kook de krieltjes gaar in licht gezouten water. Laat de spinazie slinken in kokend water. Laat uitlekken in een vergiet.

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de venkel 10 min. zacht aan op middelhoog vuur. Bak vervolgens de knoflook 1 min. mee, schenkt de room en visbouillon erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat zachtjes koken.

Bestrooi de zalmmoten met zout en peper en leg ze in de saus. Steek de plakjes citroen ertussen. Laat 8-10 min. op middelhoog vuur stoven met de deksel op de pan. De zalm mag nog een beetje glazig zijn vanbinnen.

Voeg op het laatst de geslonken spinazie toe. Giet de krieltjes af en meng met de dille en rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de krieltjes, spinazie en venkel over de borden, leg de zalm erbij en giet de roomsaus erover. Maak af met de garnalen en een beetje dille.

Bereidingstijd: 30 min. Kcal.: 598

Receptuur & bereiding: Ans de Vree | Fotografie: Sigurd Kranendonk | Styling: Hanna van den Bos

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden