PREMIUMRecept
Salade van gegrilde groenten & burratine
Dinerparty gepland? Dan is een bord gegrilde groenten een superfijn gerecht om te maken.
Voor 4 personen
• 1 courgette
• halve pompoen
• 2 paprika’s
• 2 uien
• 1 zakje slamix à 80 g
• 1 bosje basilicum, de blaadjes
• 2 bakjes burratine, uitgelekt (AH)
• 6 el olijfolie + extra
• 2 el balsamico azijn
• 1 tl vloeibare honing
• Maldon zoutvlokken
• ¼ tl rode chilivlokken
Bereiden: 10 min. Kcal.: 415 p.p.
Zo maak je de gegrilde groenten:
Snijd de groenten grof. Besprenkel het met olijfolie, peper en zout en doe alles in een stalen pannetje of leg het op een bakplaat. Schuif een paar minuten in de oven tot de groenten zacht zijn.
Ontdoe de gegrilde paprika van het velletje.
Leg de groenten op een bord. Verdeel de slamix en basilicumblaadjes erover en leg de burratine erbij.
Klop een dressing van de olijfolie, balsamico en honing en breng op smaak met zoutvlokken. Schenk de dressing over de salade en bestrooi met de chilivlokken.
Receptuur: Valentijn Dirks | Styling: Annemieke Paarlberg. | M.M.V.: Studio Feliz (parasol, manden), de Bijenkorf (servies), Pizzahoutoven.eu