PREMIUMRecept

Salade van kruidige couscous met vijgen & ham

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Gek op vijgen? Dan wordt dit je nieuwe go to recept. Deze snelle salade met vijgen zet je in een handomdraai op tafel.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Voor 4 personen

• 300 g parelcouscous
• 50 g rucola of veldsla
• 6 verse vijgen, in stukken
• 8 plakken parmaham of andere rauwe ham
• 1 grote bol mozzarella
• 25 g bruine amandelen
• zeezout en versgemalen peper
• 20 g witte amandelen, grof gehakt

Voor de dressing
• 10 g basilicum
• 100 ml extra vierge olijfolie
• 3 el citroensap

Bereidingstijd: 30 min. Kcal.: 766 p.p.

Zo maak je deze salade met vijgen:

Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af, spoel koud af en laat uitlekken.

Maal de ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine tot een egale dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de couscous met de rucola, verdeel over 4 borden en beleg met de vijgen, ham en mozzarella.

Besprenkel met de dressing, strooi de amandelen erover en serveer.

Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden