PREMIUMbbq-recept
Sappige drumsticks met venkelzaadmayo
Kip en venkelzaad zijn een match made in heaven. Venkelzaad door mayonaise roeren is dus ideaal voor bij deze drumsticks, die ik óók marineer met venkelzaad.
Voor de drumsticks
• 1 kg drumsticks
• fikse drup olijfolie
• rasp van 1 citroen
• snuf zoutflakes (liefst Maldon)
• 1 tl venkelzaad, uit de vijzel
• snuf chiliflakes
Voor de mayo
• 150 g mayonaise
• 2 tl scherpe mosterd
• 1 tl venkelzaad, grof gemalen uit de vijzel
• 1 teen knoflook, fijngeraspt
• rasp van 1 citroen
• 1 el citroensa
• 2 el ricard, pernod of brandy (optioneel)
• versgemalen zwarte peper
Bereidingstijd: 1,5 uur Kcal: 240 p.st.
Zo maak je de drumsticks:
Marineer de drumsticks met de ingrediënten van het lijstje. Laat zeker 1 uur, maar liever een hele nacht staan. Meng alle ingrediënten voor de mayo en laat afgedekt zeker een uur staan om lekker op smaak te komen. Zorg ervoor dat de barbecue goed op temperatuur is. Rooster de drumsticks tot ze gaar zijn. Keer ze regelmatig: kippenhuid is vet en zal snel bruin worden, maar de kern van de bout moet ook gaar zijn voor je hem serveert. Gaat het toch te hard, zet dan het rooster wat hoger zodat de bouten rustig en goed kunnen garen. Geef de mayo erbij om in te dippen.
Styling: Nanouk Souren-van Ramshorst | Foodstyling: Ajda Mehmet | Productie en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v.: Zara Home, mudinmay.com, groenenakker.nl