PREMIUMbbq-recept

Sappige drumsticks met venkelzaadmayo

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Kip en venkelzaad zijn een match made in heaven. Venkelzaad door mayonaise roeren is dus ideaal voor bij deze drumsticks, die ik óók marineer met venkelzaad.

Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Voor de drumsticks

• 1 kg drumsticks
• fikse drup olijfolie
• rasp van 1 citroen
• snuf zoutflakes (liefst Maldon)
• 1 tl venkelzaad, uit de vijzel
• snuf chiliflakes

Voor de mayo
• 150 g mayonaise
• 2 tl scherpe mosterd
• 1 tl venkelzaad, grof gemalen uit de vijzel
• 1 teen knoflook, fijngeraspt
• rasp van 1 citroen
• 1 el citroensa
• 2 el ricard, pernod of brandy (optioneel)
• versgemalen zwarte peper

Bereidingstijd: 1,5 uur Kcal: 240 p.st.

Zo maak je de drumsticks:

Marineer de drumsticks met de ­ingrediënten van het lijstje. Laat ­zeker 1 uur, maar liever een hele nacht staan. Meng alle ingrediënten voor de mayo en laat afgedekt zeker een uur staan om lekker op smaak te komen. Zorg ervoor dat de barbecue goed op temperatuur is. Rooster de drumsticks tot ze gaar zijn. Keer ze regelmatig: kippenhuid is vet en zal snel bruin worden, maar de kern van de bout moet ook gaar zijn voor je hem serveert. Gaat het toch te hard, zet dan het rooster wat hoger zodat de bouten rustig en goed kunnen garen. Geef de mayo erbij om in te dippen.

Styling: Nanouk Souren-van Ramshorst | Foodstyling: Ajda Mehmet | Productie en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v.: Zara Home, mudinmay.com, groenenakker.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden