Halloumi Beeld Saskia van Osnabrugge
HalloumiBeeld Saskia van Osnabrugge

Say cheese: kikkererwten met hot honey en halloumi van Yvette van Boven

Hot honey is honing met een kick van pepers en wordt veel gegeten in Amerika. Deze combinatie met kikkererwten en halloumi van tv-kok Yvette van Boven is om je vingers bij af te likken.

RECEPT & KOOKVIDEO

Voor 4 personen | Bereidingstijd: 30 min. | Kcal: 524 p.p.

Dit heb je nodig voor het gerecht:

  • 150 ml vloeibare honing
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl appelcider-azijn
  • 800 g kikkererwten (uit pot of blik, afgespoeld en uitgelekt)
  • 4 el olijfolie
  • 2 el komijnzaad
  • zeezout en versgemalen peper
  • 225 g halloumi, in plakken van ca. 1 cm dik
  • 85 g rucola

Zo maak je het gerecht:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng de honing met de chilivlokken in een kleine pan tegen de kook aan. Haal van het vuur en roer de azijn erdoor.
  3. Zet opzij. Je kunt de hot honey laten staan en later gebruiken of meteen verdergaan.
  4. Schep de kikkererwten om met de olijfolie, het komijnzaad, zout en peper in een kom en stort op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Verdeel de halloumi erover en besprenkel met de helft van hot honey.
  6. Bak 15 minuten in het midden van de oven tot de halloumi wat kleur heeft en zachter is.
  7. Haal uit de oven, meng de rucola erdoor, top af met de rest van de hot honey en serveer meteen.

Behoefte aan een tutorial? Heb jij even geluk: Yvette maakt tegenwoordig ook kookvideo's voor Libelle! Zó maak je het gerecht:

Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Annemieke Paarlberg. Bereiding: Ajda Mehmet. Productie, illustraties en receptuur: Studio Yvette van Boven. Assistent Yvette: Charlot van Scheijen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden