‘Scrambled pancakes’ is de nieuwste ontbijttrend die je wil proeven
In het weekend wil je natuurlijk uitpakken wat betreft het ontbijt. Na custard toast en pancake of croissant cereal is er een nieuwe ontbijttrend: scrambled pancakes. En ja, dat is héél lekker.
Scrambled eggs ken je natuurlijk al wel, maar dit is eigenlijk een mix tussen roerei en pannenkoeken. Het lijkt eigenlijk een beetje op het bekende Oostenrijkse gerecht kaiserschmarrn. Loopt het water je al in de mond?
Gezonde draai
Je hoeft je trouwens niet per se schuldig te voelen tijdens of na het eten van scrambled pancakes. Er zijn namelijk genoeg manieren om er een gezonde draai aan te geven. Zo inspireren we je hieronder met een recept dat helemaal niet zoveel calorieën bevat. De banaan zorgt voor een zoete smaak en de havermout voor vezels. De toppings kies je zelf, dus je kunt zo gek en lekker maken als je zelf wilt. Bon appétit!
Zo maak je zelf scrambled pancakes
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 ei
- 1 banaan
- 35 gram havermout
- 1 theelepel kokosolie of ghee
Bereiding
- Prak de banaan met een vork tot een papje.
- Klop het ei en het banaanmengsel tot een glad beslag.
- Mix de havermout er met een vork doorheen.
- Doe wat kokosolie of ghee in een pan. Giet wat beslag in de pan en houd de pannenkoek goed in de gaten.
- Wanneer de onderkant gaar is, draai je de pannenkoek om en prak je hem gelijk in kleine stukjes net als bij scrambled eggs. Zorg dat de stukjes pannenkoek gaar zijn.
- Doe ze vervolgens in een schaaltje en top af met wat fruit, kwark en/of toppings. Smakelijk!
Dankzij het geheime ingrediënt van Libelle’s gezinsvlogger worden je pannenkoeken voortaan nóg lekkerder:
Bron: Instagram