PREMIUM

Simpel en lekker: stokbroodje geitenkaasburger met ­gegrilde courgette

null Beeld Rene Mesman
Beeld Rene Mesman

Een stokbroodje met geitenkaas. Je kunt ons ervoor wakker maken. Al helemaal voor deze geitenkaasburger. Door de kaasjes dubbel te paneren worden ze extra krokant!

Ans de VreeRene Mesman

Voor 4 personen:

• 3 el extra vierge olijfolie
• 2 el (witte) balsamicoazijn
• 1 teentje ­knoflook, gehakt
• 1 courgette in dunne ­plakjes
• 3 el bloem
• 1 ei, geklutst
• 75 g panko
• 8 kleine ronde plakjes verse witte geitenkaas
• olie om te frituren
• handje veldsla
• 1 baguette, in vieren
• 2 el magere mayonaise
• 75 g zongedroogde tomaat

Bereidingstijd: 20 min. Kcal.: 438 p.p.

Zo maak je de geitenkaasburger:

Klop 2 el extra vierge olijfolie, balsamicoazijn en knoflook tot een dressing en zet koel weg. Bestrijk de plakjes courgette met de resterende extra vierge olijfolie. Gril tot ze mooie strepen hebben en zet apart.

Leg de bloem, het ei en de panko elk op een apart bord. Haal de geitenkaas eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko. Herhaal dit zodat je echt een dikke laag om de kaas krijgt. Verhit de olie tot 180 ˚C.

Frituur de burgers in ca. 4 min. goudbruin. Laat goed uitlekken op keukenpapier.

Meng de sla met de balsamicodressing. Besmeer de stukken stokbrood met de mayonaise. Verdeel de veldsla en zongedroogde tomaat erover, leg de burgers erop en tot slot de gegrilde courgette. Serveer meteen.

Styling: Hanna van de Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden