recept

Simpel & lekker: salade met gekaramelliseerde wortels & amandel

null Beeld Saskia Lelieveld
Beeld Saskia Lelieveld

Meer winters dan wortels wordt het niet. Een simpele smakelijke topper.

Oscar de LintSaskia Lelieveld

Voor 4 personen:

• 800 g regenboogwortels
• 4 el ahornsiroop
• 1 tl mosterd
• 2 el wittewijnazijn
• 1 tl honing
• 6 el olijfolie
• 50 g amandelschaafsel
• 250 g gemengde sla

Bereidingstijd: 35 min. Kcal.: 318 p.p.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schrob de wortels schoon en halveer dikke exemplaren in de lengte. Meng ze met de ahornsiroop, zout en peper.

Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 30 min. in de oven.

Klop intussen met de garde een dressing van de mosterd, wittewijnazijn, honing en olijfolie, breng op smaak met zout en peper.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin.

Maak de sla aan met wat dressing, leg er wat geroosterde wortels op en garneer met amandelschaafsel. S

erveer meteen.

  • Dinerbord Maguelone met reactief glazuur € 23,90 (Jars via de Bijenkorf).

Receptuur: Oscar de Lint | Fotografie: Saskia Lelieveld | Styling: Annemieke Paarlberg

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden