PREMIUMRecept

Sinaasappelsalade met hüttenkäse, munt & pistache

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Heerlijke verwennerij voor de tussen de middag. Friszuur en romig met een zoetige crisp.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Dit heb je nodig

Voor 1 persoon
• 2 (bloed)sinaasappels
• 5 el hüttenkäse
• 4 takjes waterkers, blaadjes gerist
• 1 tl citroensap
• 1 tl extra vergine olijfolie
• 4 el granaatappelpitten
• 1 el pistachenootjes, grof gehakt
• 1 tl sumak
• 2 takjes verse munt, blaadjes gehakt

Rasp 1 tl schil van een sinaasappel, meng met de Hüttenkäse en verdeel over een bord. Schil beide sinaasappels zo dik dat er geen wit meer op zit en snijd het vruchtvlees in plakken. Verdeel deze met de blaadjes waterkers over de hüttenkäse, besprenkel met citroensap en olijfolie en bestrooi met sumak. Verdeel de granaatappelpitten, pistachenootjes en verse munt erover.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal.: 302

Receptuur Ans de Vree | Fotografie Sigurd Kranendonk | Styling Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden