null Beeld Hanna van den Bos
Beeld Hanna van den Bos

PREMIUMRecept

Slank recept: gebakken zalm in spinazieroomsaus met aardappels uit de oven

Zo, even bijkomen van de decemberfeestmaand met een slank recept dat (bijna) iedereen lust.

RedactieHanna van den Bos

Dit heb je nodig voor 4 personen:

• 400 g aardappelen, geschild en in stukken
• 2 el extra vierge olijfolie
• 4 zalmmoten met huid
• 1 el roomboter
• 2 sjalotjes, gesnipperd
• 3 teentjes knoflook, geperst
• ½ tl gedroogde rodepepervlokken
• 200 ml light kookroom
• 4 el light roomkaas
• 500 g babyspinazie
• 1 citroen, het sap
• 2 el verse dille + extra om te serveren
• 1 el verse peterselie

Bereidingstijd: 50 min. Kcal.: 424 p.p.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Doe de aardappelen in een grote ovenschaal en meng goed met 1 eetlepel olijfolie. Bak in ongeveer 40 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Bestrooi ondertussen de zalm met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en bak de vismoten op de huid 3 minuten aan. Draai voorzichtig om en bak nog 2-3 minuten, tot de zalm net gaar is. Haal de moten uit pan.

Doe nu de boter in dezelfde pan en bak hierin de sjalot 2 minuten zachtjes aan. Voeg de knoflook toe en bak enkele seconden mee. Voeg de rodepepervlokken, kookroom en de roomkaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat zachtjes koken en roer tot een romige saus. Voeg 120 gram van de spinazie toe aan de saus. Laat 2 minuten pruttelen, totdat de spinazie geslonken is. Voeg als laatste het citroensap, dille, en peterselie naar smaak toe aan de saus. Kook de rest van de spinazie ook kort, giet goed af en serveer erbij.

Styling: Sigurd Kranendonk | Fotografie: Hanna van den Bos | Receptuur: Ans de Vree

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden