PREMIUMpaasrecept

Snel lunchgerecht: flatbread met pittige fetaspread & gebakken ei

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Op zoek naar een vlug, smakelijk, gerechtje voor de paasbrunc? Wat dacht je van deze flatbread met pittige fetaspread. Brood (naan of pita) is een ideale basis voor snelle lunchgerechtje met harissa als smaakmaker.

RedactieSaskia van Osnabrugge

Voor 4 personen

Harissa-fetaspread
• 200 g feta
• 2-3 el milde harissa (afhankelijk van de pittigheid, proef!)
• 2 el milde olijfolie
• ¼ ingemaakte citroen, alleen de schil
• klein bosje koriander (15 g), fijngehakt
• zeezout
• versgemalen zwarte peper

Verder nodig voor het flatbread
• 4 ovale flatbreads (bijvoorbeeld volkoren flatbreads van Souq bij AH, of naan)
• 2 el milde olijfolie
• 4 eieren
• 40 g rucola
• Lekkere olijfolie

Bereiden: 15 min. Kcal.: 460 p.p.

Zo maak je flatbread

Mix voor de spread met de staafmixer de feta met de harissa, olie, ingemaakte citroenschil, de helft van de koriander en 3 el water tot een gladde crème. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit 2 el milde olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 4 spiegeleieren in. Besmeer de warme flatbreads royaal met de spread, leg op elk broodje een gebakken ei en bestrooi met wat zout en peper.

Meng de rucola met wat lekkere olijfolie en verdeel de blaadjes over de flatbreads. Lekker met een slaatje van wat in dunne reepjes gesneden puntpaprika, 1 avocado in blokjes en een handje rucola.

Styling: Ingrid van Kuringen. | Foodstyling: Ajda Mehmet. | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V. Casa, Ikea, Van Manen, Sisssy-Boy Homeland

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden