PREMIUMRecept

Snelle bulgursalade met sperziebonen & sinaasappel

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Een heerlijk zomers gerecht door de frisse sinaasappel.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Voor 4 personen

• 200 g bulgur
• 2 el extra vierge olijfolie
• 1 el citroensap
• 10 g peterselie, zeer fijngehakt
• zeezout en versgemalen peper
• 500 g sperziebonen
• 1 sinaasappel, geschild (wit goed weggesneden!) en in plakken
• 2 takjes verse tijm, blaadjes gerist
• 75 g pistachenoten, gepeld

Voor de dressing
• 1 sinaasappel, sap en rasp
• ½ citroen, sap
• 3 el extra vierge olijfolie

Bereidingstijd: 20 min. Kcal.: 354 p.p.

Zo maak je deze snelle bulgursalade:

Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing. Meng met de olijfolie, het citroensap, de peterselie en wat zout en peper en schep op een schaal.

Blancheer de sperziebonen 3 min. in gezouten water en spoel koud af. Laat goed uitlekken.

Leg de bonen en de plakjes sinaasappel op de bulgur.

Kook voor de dressing het sinaasappelsap 3 min. in. Meng met de sinaasappelrasp, het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en giet over de bonen.

Bestrooi met zout, peper, de tijm en pistachenoten en serveer.

Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden