PREMIUMRecept
Snelle spaghetti met pittige garnalen
Cannelliniboontjes geven de pasta extra smaak en textuur.
Voor 4 personen
• 300 g volkoren spaghetti
• 2 el olijfolie
• 500 g rauwe grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
• 1 pepertje, de zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
• rasp van 1 citroen
• 3 el kappertjes
• zout & peper uit de molen
• 1 blik (à 400 g) cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
• 150 g jonge spinazieblaadjes
• 1 bosje (25 g) verse basilicum, gehakt
Bereidingstijd: 15 min. Kcal.: 510 p.p.
Kook de spaghetti in een pan met gezouten water in 8-10 min. al dente. Verhit intussen de olijfolie in een sauteerpan en bak de garnalen 3 min. tot ze net beginnen te kleuren. Keer ze regelmatig voorzichtig. Roerbak het fijngehakte pepertje even mee. Schep alle andere ingrediënten behalve de spinazieblaadjes en basilicum erdoor en warm mee. Roer 1 soeplepel kookwater van de pasta erdoor tot een glanzende saus ontstaat. Pak met een tang de pasta met aanhangend water direct uit de ene pan in de sauteerpan en roer goed door zodat alle pasta met een laagje saus bedekt is. Meng op het laatst de spinazie en basilicum erdoor, schep snel om en verdeel over 4 diepe, voorverwarmde borden.
Fotografie: Jan Luijk, Roxanne van Weerden (assistent). | Styling: Ingrid van Kuringen. | Foodstyling: Yvonne Jimmink. | Productie en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V. Cor Unum, H&M Home, La Folie Antiek, Van Manen aan Tafel, Xenos