Frozen yoghurt Beeld Libelle
Frozen yoghurtBeeld Libelle

Snelle verkoeling: frozen yoghurt

Een zomers briesje, veel zonneschijn en torenhoge temperaturen. Klinkt zalig, toch? Het enige wat nog mist is een lekker gezond ijsje. Gelukkig zet je dat zo op tafel.

RedactieLibelle

Voor 3-4 personen | Bereidingstijd: 10 min. | Wachttijd: 30 min.

Dit heb je nodig voor de snelle frozen yoghurt:

  • 250 g bevroren fruitstukjes naar keuze
  • 250 g Turkse of Griekse yoghurt, goed koud
  • Honing (optioneel)
  • Een siroop naar keuze
  • Jam naar keuze
  • Blender, keukenmachine of staafmixer
  • 125 g fruit naar keuze (optioneel)

Zo maak je de snelle frozen yoghurt:

  1. Doe de stukjes bevroren fruit in een kom of keukenmachine.
  2. Voeg de yoghurt toe, en als je wilt: blaadjes verse kruiden (munt, dragon, tijmblaadjes)
  3. Maal tot het een mooie ijsstructuur heeft gekregen en breng eventueel op smaak met honing
  4. Schep over in een diepvriesschaal en zet tot gebruik in de vriezer (of serveer meteen als softijs).
  5. Maak het ijs nog fruitiger door 125 g extra fruit te pureren en het door de yoghurt ‘te marmeren’.

Zo bewaar je op een slimme manier roomijs in de vriezer:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Styling, fotografie en receptuur: Cyn Fernandius, Alan Jensen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden