PREMIUMrecept

Super Italiaans: pasta met burrata, mortadella & pistache

null Beeld

In Italië eten ze graag pasta met deze combinatie van ingrediënten.

Yvette van Boven

Voor 4 personen:

• 400 g orecchiette (of andere korte pasta, zoals trofie, penne of rigatoni)
• 100 g gepelde pistachenoten, kort geroosterd in een droge koekenpan
• 1 citroen, sap en rasp
• 3 el milde olijfolie
• 2 middelgrote sjalotten, in dunne halve ringen
• 1 grote bol burrata, in stukjes gescheurd
• 200 g mortadella (liefst een stuk in blokjes van 1 cm, maar plakjes fijnsnijden mag ook)
• zeezout en versgemalen peper

Bereidingstijd: 20 min. Kcal.: 820 p.p.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een scheutje kookvocht. Maal 2/3 van de pistachenoten met 1 tl citroenrasp tot een fijn kruim in een hakmolentje of keukenmachine. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de sjalot op middelhoog vuur helemaal zacht. Schep de pasta met een scheut kookwater en een kneepje citroensap om met de sjalot en verwarm ca. 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur uit en schep de burrata, mortadella en het pistachekruim erdoor. Breng op smaak met zout en veel peper. Schep de pasta in 4 warme borden. Bestrooi met de rest van de pistachenoten.

Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Jessica Lek | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden