PREMIUMRecept

Supersimpel: goedgevulde vispakketjes uit de oven

null Beeld

Vis garen in een pakketje met groente en kruiden noemen we ook wel en papillotte. Supersimpel te bereiden en leuk om te serveren als je bezoek krijgt.

Yvette van Boven

Voor 4 personen

• 4 tenen knoflook, geraspt
• 40 g verse gember, geraspt
• 1 tl kurkumapoeder
• 4 el milde olijfolie
• 4 witvisfilets (schelvis, kabeljauw of koolvis) uit de diepvries à 200 g, ontdooid
• 120 ml kokosmelk
• 500 g broccoli, in roosjes, steel geschild en in plakjes
• 300 g jasmijnrijst of andere witte rijst
• paar sprietjes bieslook, fijngehakt (optioneel)

Extra nodig
• bakpapier of aluminiumfolie

Bereidingstijd: 45 min. Kcal.: 650 p.p.

Zo maak je deze vispakketjes:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de knoflook, gember, kurkuma en 2 el olie tot een pasta.

Dep de stukken vis goed droog met keuken­papier en breng op smaak met zout en peper. Leg 4 stukken bakpapier of aluminiumfolie klaar.

Bestrijk de visfilets aan een kant met de helft van de kurkumapasta. Leg ze met de besmeerde kant naar beneden op het bakpapier en bestrijk met de rest van de pasta. Vouw de pakketjes dicht als een toffee, maar houd de bovenkant van het pakketje nog even open. Giet in elk pakketje ongeveer 2 el kokosmelk.

Sluit af en leg de pakketjes 15 min. in de koelkast. Verdeel de broccoli op een met bakpapier

beklede bakplaat, besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper. Rooster 8-10 min. boven in de oven, tot de randjes mooi donker beginnen kleuren.

Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de vispakketjes op een bakplaat en bak 10 min. onder de broccoli in de oven. Zet de oven uit en laat alles nog 1 min. in de oven liggen.

Verdeel de rijst en geroosterde broccoli over 4 kommen, leg er een vispakketje bij en trek deze alvast open. Sprenkel wat van het kokosmelkmengsel uit de pakketjes over de rijst. Bestrooi eventueel met de bieslook.

Fotografie: Saskia van Osnabrugge. | Styling: Marijn Visser / Studiorijn. | Foodstyling: Oscar de Lint. | Productie en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.m.v. Make My Day Conceptstore, Dille & Kamille.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden