PREMIUMRecept

Supersimpele pici all’aglione (dikke pasta) uit Sienna

null Beeld

Pici is een authentieke Toscaanse, héle dikke pasta. Hier best lastig verkrijgbaar, maar ik kreeg ooit de tip om te webshoppen bij Fattoria La Vialla of Novitalia . En anders neem je de dikste spaghetti die je vinden kunt. Ook lekker.

Yvette van Boven

Voor 4 personen

• 2-3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
• 3 el olijfolie
• 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g), liefst San Marzano-tomaten
• 4 kleine gedroogde chilipepers (of chilivlokken naar smaak)
• 300 g pici (of dikke spaghetti)
• stuk Parmezaanse kaas, om te raspen

Bereidingstijd: ca. 2 uur. Kcal.: ca. 360 kcal p.p.

Zo maak je pici all’aglione:

Fruit in een stevige pan de knoflook in de olijfolie goudgeel. Voeg de gepelde tomaten en de chilipepers toe. Maak de tomaten in de pan een beetje kapot met pollepel. Laat op héél laag vuur sudderen tot een dikke saus. Zeker 1 uur, maar ik doe zelfs rustig 2 uur.

Verwijder de pepertjes voor het opscheppen. Kook de pasta beetgaar. Dit duurt langer dan normaal, want pici zijn heel dik. Giet af en bewaar 1 kopje kookwater.

Schep de gekookte pasta door de ingekookte saus. Maak het eventueel iets losser met een scheutje kookwater. De saus moet echt lekker om de pasta hangen.

Verdeel over 4 borden en schaaf er aan tafel verse parmezaan over. Zo simpel, zo lekker.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden