PREMIUMRecept

Supersnel softijs met ’n eigen draai

null Beeld

Maak met de vulling die jij het lekkerst vindt, en vooral: haal het op tijd uit de vriezer. Je eet dit ijs als het de dikte heeft van softijs. Héérlijk!

Yvette van Boven

Voor 2 personen

• 250 ml ijskoude (!) biologische slagroom
• 2 el poedersuiker
• snuf zout

Kies je vulling
• handje diepvriesframbozen, grof ­gehakt, en handje amaretti, verkruimeld
• óf 6 oreo’s, verkruimeld en 1 el geroosterde sesamzaadjes
• óf een handje gekookte of geroosterde kastanjes en 2 el fijngehakte pure choco
• óf de room eerst laten trekken met een plukje saffraan op laag vuur, dan laten afkoelen, in de koelkast tot ijskoud en mengen met 2 el fijngehakte witte chocolade en 1 el grof gehakte amandelen
• óf 1 tl vanille-extract erdoor en warme chocoladesaus erbij

Voorbereiden: 5 min. Bereiden: 1 min. Kcal: 630 p.p.

Voorbereiden van het softijs

Doe de ijskoude (!) room in een grote pot met schroefdeksel en schud zo hard je kunt, een minuut of 3 zeker. Zo heb je meteen genoeg gesport vandaag. Meng er de vulling naar keuze door en zet het mengsel 2-3 uur in de vriezer, tot het zo dik is als stevig softijs. Niet langer, want dan vormen zich kristallen.

Bereiden

Schep het ijs in kommen en serveer meteen.

Fotografie: Eric van Lokven. | Styling: Ingrid van Kuringen. | Foodstyling: Noor Boers. | Productie en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.m.v. Cor Unum, H&M Home, kringloopwinkel, Sissy-Boy, Van Manen aan Tafel

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden