PREMIUMRecept
Supersnel softijs met ’n eigen draai
Maak met de vulling die jij het lekkerst vindt, en vooral: haal het op tijd uit de vriezer. Je eet dit ijs als het de dikte heeft van softijs. Héérlijk!
Voor 2 personen
• 250 ml ijskoude (!) biologische slagroom
• 2 el poedersuiker
• snuf zout
Kies je vulling
• handje diepvriesframbozen, grof gehakt, en handje amaretti, verkruimeld
• óf 6 oreo’s, verkruimeld en 1 el geroosterde sesamzaadjes
• óf een handje gekookte of geroosterde kastanjes en 2 el fijngehakte pure choco
• óf de room eerst laten trekken met een plukje saffraan op laag vuur, dan laten afkoelen, in de koelkast tot ijskoud en mengen met 2 el fijngehakte witte chocolade en 1 el grof gehakte amandelen
• óf 1 tl vanille-extract erdoor en warme chocoladesaus erbij
Voorbereiden: 5 min. Bereiden: 1 min. Kcal: 630 p.p.
Voorbereiden van het softijs
Doe de ijskoude (!) room in een grote pot met schroefdeksel en schud zo hard je kunt, een minuut of 3 zeker. Zo heb je meteen genoeg gesport vandaag. Meng er de vulling naar keuze door en zet het mengsel 2-3 uur in de vriezer, tot het zo dik is als stevig softijs. Niet langer, want dan vormen zich kristallen.
Bereiden
Schep het ijs in kommen en serveer meteen.
Fotografie: Eric van Lokven. | Styling: Ingrid van Kuringen. | Foodstyling: Noor Boers. | Productie en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.m.v. Cor Unum, H&M Home, kringloopwinkel, Sissy-Boy, Van Manen aan Tafel