PREMIUM1x koken, 2x eten
Supersnelle zalmcroissants
Van croissantdeeg maak je razendsnel een knapperig jasje voor de zalmschotel van gisteren.
Voor 4 personen
• 1/3 van de zalmschotel van gisteren: 2 gare filets incl. spinaziesalade met linzen
• citroensap
• zeezout en versgemalen zwarte peper
• 1 pot ‘extra large’ croissantdeeg (Danerolles) à 340 g
• 1 ei, losgeklopt
Bereidingstijd: 15 min. Oventijd: 30 min. Kcal: 810 p.p.
Zo maak je Snelle zalmcroissants:
Pluk de vis wat uit elkaar en meng goed met de groenten uit de ovenschaal.
Breng het mengsel hoger op smaak met wat extra citroensap, zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het croissantdeeg uit op een vel bakpapier en druk de perforaties dicht.
Verdeel het zalmmengsel in een lange worst over het midden van het deegvel, houd aan beide kanten een rand van 5 cm vrij. Snijd aan weerszijde van de vulling het deeg om de 2 cm in tot aan de vulling.
Zorg dat de inkepingen wat verspringen zodat je straks mooi uitkomt.
Vouw de repen om en om over de vulling heen voor een vlecht-effect, stop de uiteindjes onder de rol en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Til het vel bakpapier inclusief zalmrol op,
leg het op een bakplaat en bak de rol in 25-30 min. goudbruin en krokant.
Snijd de rol in dikke stukken en serveer met een lekkere groene sla.
Styling: Ingrid van Kuringen | Foodstyling: Noor Boers | Productie en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.M.V.: Cor Unum Keramiek, H&M Home, La Folie Antiek, Piet Hein Eek-winkel, Van Manen aan Tafel