PREMIUMbrunchrecept
Tikje chic: aardpeersoep met truffelschuim
Een elegant soepje met deftig schuim: instant feest op de brunchtafel deze aardpeersoep.
Voor 8 personen
Bereidingstijd: 30 min. Kcal: 240 p.p.
Zo maak je aardpeersoep:
Fruit 2 gesnipperde sjalotjes in een pan met dikke bodem. Voeg 1 teen fijngesneden knoflook en 400 g geschilde en in blokjes gesneden aardpeer toe, breng op smaak met zout en peper en bak kort mee. Giet er 100 ml witte wijn (optioneel) bij, laat de alcohol 30 sec. verdampen en voeg 500 ml groentebouillon toe. Laat 15-20 min. zachtjes koken, tot de aardpeer zacht is. Pureer met een staafmixer helemaal glad. Klop voor het truffelschuim 100 ml slagroom met een garde luchtig (niet helemaal stijf) en schep er 1 tl truffeltapenade door. Serveer de soep in glaasjes met een schepje truffelschuim.
Assistent fotografie: Roxanne van Weerden | Styling: Nanouk Souren - Van Ramshorst | Assistent styling: Sita Harlaar | Foodstyling: Noor Boers | Productie en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen