PREMIUMUit de airfryer

Tostada met pittige tonijnsalade

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Als de airfryer íets kan, is het eten knapperig maken. Tostada’s dus, perfect met een tonijnsalade met Mexicaanse flair.

Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Voor 4 tostada’s

• 4 kleine maistortilla’s
• 3-4 el olijfolie
• metalen onderzettertje dat in de airfryer past

Tonijnsalade
• 3 el mayonaise
• 2 el zure room of Griekse yoghurt
• ½ komkommer, in heel kleine blokjes
• 1 kleine rode ui, gesnipperd
• 300 g tonijn uit blik (op water), uitgelekt, verantwoord gevangen, bijvoorbeeld van FishTales
• 15 g koriander, fijngehakt
• 1 el jalapeño, uit een potje, fijngehakt
• kneep limoensap
• zeezout
• versgemalen zwarte peper

Bereiden: 30 min. Kcal.: 277 p.st.

Zo maak je de tostada:


Verwarm de airfryer voor op 200 °C.

Bestrijk elke tortilla aan weerszijden met olie en bak ze een voor een 4 min. in de airfryer. Ik leg er een klein onderzettertje op (dat in de oven kan zonder te smelten) zodat de tortilla niet door de hele fryer wordt geblazen en plat blijft. Als hij opbolt is het ook lekker, maar dan kun je hem beter eten als chips (na het bakken in stukken breken). O ja, gebruik een tang om het metalen rekje op te tillen, dat wordt bloedheet!

Meng intussen alle ingrediënten voor de tonijnsalade (houd wat koriander achter) en breng op smaak met limoensap, zout en peper.

Serveer de salade op de krokante tostada’s en garneer met de achtergehouden koriander.

Styling: Annemieke Paarlberg. Foodstyling: Ajda Mehmet. Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven. Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. M.M.V.: Karwei, kringloopwinkel, La Folie Antiek, Sissy-Boy Homeland, Van Manen aan Tafel, Xenos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden