PREMIUMRecept
Tropische rijstsalade met mango & grapefruit
Heerlijk tropische salade om de zomer mee te vieren, deze rijstsalade met mango en grapefruit.
Voor 4 personen
• 300 g rijst
• 400 ml kokosmelk
• 400 ml water
• 2 mango’s
• ½ komkommer, zaadlijsten verwijderd, in stukjes
• 4 takjes Thaise basilicum, blaadjes
• 4 takjes munt, blaadjes
• 1 rode peper, in heel dunne stripjes
• ½ rode ui, flinterdunne ringen
• 1 roze grapefruit, gepeld, in ontvliesde partjes
• 250 g kikkererwten
• 2 el pinda’s, grof gehakt
Voor de dressing
• 5 el limoensap
• 5 el citroensap
• 1 el bruine suiker
• 1 tl sesamolie
• 2 el verse gember, geschild en geraspt
• 1 el vissaus
Bereidingstijd: 15 min. + afkoeltijd rijst. Kcal.: 761 p.p.
Zo maak je deze lekkere fruitsalade
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing, maar vervang de helft van het water door kokosmelk. Giet af en laat afkoelen.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Meng de mango, komkommer, basilicum, munt, rode peper, rode ui, grapefruit en kikkererwten voorzichtig met de dressing.
Schep de rijst op een grote schaal en schep hier de salade op. Maak af met de pinda’s.
Tip
Vervang de grapefruit eens voor stukjes gegrilde verse ananas
Styling: Hanna van den Bos