PREMIUMRecept

Tropische rijstsalade met mango & grapefruit

Heerlijk tropische salade om de zomer mee te vieren, deze rijstsalade met mango en grapefruit.

Ans de Vree

Voor 4 personen

• 300 g rijst
• 400 ml kokosmelk
• 400 ml water
• 2 mango’s
• ½ komkommer, zaadlijsten verwijderd, in stukjes
• 4 takjes Thaise basilicum, blaadjes
• 4 takjes munt, blaadjes
• 1 rode peper, in heel dunne stripjes
• ½ rode ui, flinterdunne ringen
• 1 roze grapefruit, gepeld, in ontvliesde partjes
• 250 g kikkererwten
• 2 el pinda’s, grof gehakt

Voor de dressing
• 5 el limoensap
• 5 el citroensap
• 1 el bruine suiker
• 1 tl sesamolie
• 2 el verse gember, geschild en geraspt
• 1 el vissaus

Bereidingstijd: 15 min. + afkoeltijd rijst. Kcal.: 761 p.p.

Zo maak je deze lekkere fruitsalade

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing, maar vervang de helft van het water door kokosmelk. Giet af en laat afkoelen.

Meng de ingrediënten voor de dressing.

Meng de mango, komkommer, basilicum, munt, rode peper, rode ui, grapefruit en kikkererwten voorzichtig met de dressing.

Schep de rijst op een grote schaal en schep hier de salade op. Maak af met de pinda’s.

Tip

Vervang de grapefruit eens voor stukjes gegrilde verse ananas

Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden