Vergeet erwten- en pompoensoep: deze 5 winterse soepen wil je proberen
In het najaar is niks lekkerder dan een bord stamppot of een warme kom soep. Staat de erwten- of pompoensoep wekelijks bij jou op het menu? Vervang ’m eens door een van deze winterse soepen.
Ook lekker: deze vijf soorten kaasfondue met een twist.
Pastinaaksoep met peterselie-olie
Pastinaak is zo’n typische vergeten groente. Zonde, want je kunt er een heerlijke soep van maken. Nina Loves Food maakt ’m met knolselderij en een home made peterselie-olie.
Boerenkoolsoep met chorizo
Probeer in plaats van boerenkoolstampot eens boerenkoolsoep. Extra lekker met pittige chorizo. Voor die van Chickslovefood heb je slechts slechts vijf ingrediënten nodig.
Rode koolsoep met gekarameliseerde appels
Francesca Kookt heeft wel een heel bijzonder recept op haar website staan. Deze soep maak je met onder andere rode kool, gekarameliseerde appels en verschillende kruiden. Een verrassend lekkere combinatie.
Andijviesoep met rookworst
Andijvie over? Maak er een heerlijke soep van. Hetzelfde geldt voor die stukken (vegetarische) rookworst. Leuke Recepten maakt de soep op smaak met aardappelen, ui en room.
Goulashsoep
Nog zo’n najaarsklassieker is goulashsoep. Deze Hongaarse soep wordt gemaakt op basis van vlees, aardappelen en tomaat. Lekker en Simpel heeft een heerlijk recept dat ook te maken is voor mensen die geen ster zijn in de keuken.
Is de soep te zout? Met deze tip los je dat op:
Bron: Pinterest