Vergeten groente: 5x de lekkerste recepten met meiraap  Beeld Getty Images
Vergeten groente: 5x de lekkerste recepten met meiraapBeeld Getty Images

Vergeten groente: 5x de lekkerste recepten met meiraap

Meiraap is zo’n typische vergeten groente die we vaak links laten liggen. Zonde, want deze knol barst van de goede voedingsstoffen. We zetten de vijf lekkerste recepten met meiraap, ook wel knolraap of meiknolletje genoemd, op een rij.

Ismay GijsenGetty Images

Deze knol is niet alleen lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond. Het is een bron van vitamine C en calcium. Verder werkt het eten van de meiraap ontstekingsremmend en kan het de bloedsuikerspiegel stabiliseren.

Bereiden en bewaren

Meiraap is een knol met een radijsachtige smaak en groeit in het voorjaar, rond april/mei, hoewel er ook najaarssoorten zijn. Gekookt is de knol lekker zacht en zoet van smaak. Meirapen zijn goed te combineren met lentegroenten als peultjes, courgette en doperwten. Je kunt ze ook combineren met zomergroenten als paprika en aubergine of een wintergroente als prei. Meirapen over? In een plastic bakje houd je ze in de koelkast 1 à 2 weken goed. Als je ze wilt invriezen, kun je ze het beste in plakjes of blokjes snijden en 2 minuten blancheren.

Op zoek naar een lekker gerecht met deze vergeten groente? We zetten de lekkerste recepten op een rij.

Salade met meiraap en appel

Deze frisse salade van Silphya’s Kitchen wordt bereid met meiraap, appel, bosui en hazelnoten. Voor de dressing zijn slechts vier ingrediënten nodig: citroensap, mosterd, ahornsiroop en olijfolie. Lekker bij zelfgebakken friet of aardappeltjes uit de oven.

Friet van meiraap

Wist je dat je van meiraap ook friet kunt maken? Snijd de knol in reepjes en wrijf ze in met olijfolie. Bak de frietjes een half uur op 220 graden en draai ze na 15 minuten om. Lekker Tafelen serveert de meiraap-frietjes met een zelfgemaakte avocadodip.

Soep met meiraap en witte bonen

Slavic Vegan heeft een heerlijk recept voor een vullende soep met meiraap en witte bonen. Gril de meiraap, uien en knoflook zo’n 40 minuten in de oven en pureer daarna met wat bouillon tot een smaakvolle soep.

Meiraap gratin

Geef je gratin een twist en vervang aardappel door meiraap. Low Carbs Spark deelt een lekker recept dat binnen een half uur op tafel staat.

Curry met meiraap

Curry’s zijn geweldig om je vergeten groentes in te verwerken. Healthier Steps deelt haar familierecept voor curry met meiraap, ui en paprika.

Zó blijft groente niet plakken aan je mes:

Bron: Silphya, Gezondeten

Pinterest Beeld Getty Images
PinterestBeeld Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden