PREMIUMRecept

Verrassend lekker: pizza carpaccio

null Beeld Saskia Lelieveld
Beeld Saskia Lelieveld

Gek op carpaccio? Dan ga je deze pizza héél lekker vinden. Plakjes rundvlees met komkommer, kappertjes en mozzarella

Marlies HuismanSaskia Lelieveld

Voor 4 personen

• 350 g ossenhaas
• 1 flesje BBQ-saus
• 25 g boter
• 4 pizzabodems, koelversschap
• 1 blik Mutti pizzasaus à 400 g
• 2 bollen buffelmozzarella, uitgelekt en in plakjes
• 100 g geraspte Parmezaanse kaas
• 1 el olijfolie + extra
• 4 snackkomkommers, in plakjes
• 3 el kappertjes
• Zoutvlokken
• Versgemalen peper

Extra nodig
• Deegroller, pizzasteen, pizzaschep

Bereiden: 25-30 min. Kcal.: 1130 p.p.

Zo maak je de pizza carpaccio:

Steek de pizzaoven aan wacht tot deze op temperatuur is. Bestrooi het vlees rondom met zout en versgemalen peper en smeer het in met 4 el BBQ-saus. Verhit de boter in een bakpan en schroei het vlees op hoge temperatuur aan alle kanten kort dicht tot het kleurt. Haal het dan uit de pan en laat rusten tot gebruik.


Bestrijk de bodems met de pizzasaus, verdeel de mozzarella en geraspte kaas erover en besprenkel met 1 el olijfolie. Bak de pizza’s in de pizzaoven tot de kaas gesmolten is en haal ze met de pizzaschep uit de oven. Snijd het vlees haaks op de draad in dunne plakken en verdeel deze over de pizza’s.


Garneer de pizza’s met komkommer en kappertjes en bestrooi naar wens met zoutvlokken, versgemalen peper en olijfolie.

Maximaal 3

Wees niet te royaal met toppings. Bij een te dik belegde pizza blijft het deeg vochtig en wordt de bodem niet krokant. Kies maximaal drie toppings (tomatensaus en kaas niet meegerekend) voor een geslaagde pizza.

Receptuur: Valentijn Dirks | Styling: Annemieke Paarlberg. | M.M.V.: Studio Feliz (parasol, manden), de Bijenkorf (servies), Pizzahoutoven.eu

Pinterest  Beeld Saskia Lelieveld
PinterestBeeld Saskia Lelieveld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden