Kruiden over? Op deze manier kun je ze veel langer bewaren Beeld LibelleTV
Kruiden over? Op deze manier kun je ze veel langer bewarenBeeld LibelleTV

Verse kruiden over? Met deze gouden tip blijven ze veel langer goed

Je kent het wel: je hebt een heerlijk recept met verse kruiden uitgekozen en duikt vol enthousiasme de keuken in. Maar van die hele bos salie of die basilicumplant heb je uiteindelijk altijd maar een paar takjes of blaadjes nodig. En de overgebleven kruiden? Die drogen vaak na een paar dagen helemaal uit of vergaan tot een soort groen snot en belanden vervolgens in de prullenbak. Maar wist je dat je restjes kruiden heel handig kunt bewaren?

Kok en presentatrice Yvette van Boven heeft dé tip.

Zo simpel kan het zijn

In de Libelle TV-rubriek Van Boven (w)eet het laat ze zien wat ze zelf altijd met overgebleven salietakjes doet. Het begint allemaal met de blaadjes fijn - heel fijn - hakken. Want hoe kleiner je de kruiden snijdt, hoe meer aroma’s eraf komen.

En dan...? Kijk maar! Je hebt met dit simpele ‘trucje’ in elk geval genoeg verse salie voor de hele winter. Handig! En wat met salie kan, kan met álle verse kruiden (wel even op het bewaarzakje schrijven wat erin zit).

Bron: Libelle TV

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden