PREMIUMLibelle lijnt lekker

Verwensla met verse vijgen, appel & walnoten

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Na alle borrels, diners en recepties zijn we weer toe aan light en gezond, maar… wél lekker! De gerechten in dit weekmenu staan ook nog eens zó op tafel. Minimale moeite, maximale smaak.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Ontbijt

Bacon & eggs of Roerei met spinazie & bacon

Voor 1 persoon: bak 1 plakje bacon uit in 1 tl plantaardige olie, laat afkoelen en verkruimel. Klop intussen 2 eieren los met zout, peper en een mespunt mosterd en bak hiervan een roerei in 1 tl boter in een koekenpan. Schep er 10 g babyspinazie door, bestrooi met de baconkruimels en eet er 1 volkoren boterham bij.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal: 322

Tussendoor

Smoothie met roodfruit en ­basilicum

Voor 1 persoon: Draai in de blender van 250 ml magere ­yoghurt, ½ banaan, 100 g roodfruit (diepvries) en enkele blaadjes basilicum een egale smoothie.
Kcal: 183

Lunch

Appel-vijgensla met walnoten

Voor 1 persoon:

  • 25 g hüttenkäse
  • 1 el crème fraîche
  • 1 tl citroensap
  • 1 el water
  • 1 handje gemengde sla
  • 1 appel, in dunne plakjes
  • 2 vijgen, in kwarten
  • 1 el walnoten, gehakt
  • 1 takje basilicum, blaadjes

Meng de hüttenkäse met crème fraîche, citroensap en water en breng op smaak met zout en peper. Leg de sla op een bord en schik de schijfjes appel en vijgen erop. Bestrooi met walnoten en basilicumblaadjes en geef de hüttenkäsedressing erbij.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal: 351

Tussendoor

Warm appelsap met chocorijstwafel

Breng in een pannetje 200 ml troebel ­appelsap tegen de kook aan met 1 kruidnagel en 1 pijpje kaneel en laat 10 min. trekken op laag vuur. Doe in een glas en roer er tl honing door. Eet er 1 chocoladerijstwafel bij.
Kcal: 208

Diner

Pasta met broccoli en venkelworst

Voor 4 personen:

  • 300 g korte pasta, bijv. orecchiette
  • 600 g broccoli, in kleine roosjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 3 saucijsjes
  • 1 el venkelzaad, gekneusd met de vijzel
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • mespunt chilivlokken
  • 1 citroen, sap
  • 50 g pecorino, geraspt

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli beetgaar in water met wat zout, giet af en houd warm. Bak intussen de ui in 2 el olie zacht en doorzichtig, dit duurt circa 8 min. Druk de saucijsjes uit het vel boven de pan met ui, voeg nog 1 el olie toe en bak nog circa 5 min. Voeg venkelzaad, knoflook en chilivlokken toe en bak nog 1 min. mee. Meng de afgegoten pasta en de broccoli door het worstmengsel, schep om met citroensap naar smaak en bestrooi met pecorino.
Bereidingstijd: 15 min. Kcal: 541 p.p.
Dagtotaal: 1605 Kcal

Styling: Hanna van den Bos | Foodstyling: Victor de Launay

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden