PREMIUMLibelle lijnt lekker
Verwensla met verse vijgen, appel & walnoten
Na alle borrels, diners en recepties zijn we weer toe aan light en gezond, maar… wél lekker! De gerechten in dit weekmenu staan ook nog eens zó op tafel. Minimale moeite, maximale smaak.
Ontbijt
Bacon & eggs of Roerei met spinazie & bacon
Voor 1 persoon: bak 1 plakje bacon uit in 1 tl plantaardige olie, laat afkoelen en verkruimel. Klop intussen 2 eieren los met zout, peper en een mespunt mosterd en bak hiervan een roerei in 1 tl boter in een koekenpan. Schep er 10 g babyspinazie door, bestrooi met de baconkruimels en eet er 1 volkoren boterham bij.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal: 322
Tussendoor
Smoothie met roodfruit en basilicum
Voor 1 persoon: Draai in de blender van 250 ml magere yoghurt, ½ banaan, 100 g roodfruit (diepvries) en enkele blaadjes basilicum een egale smoothie.
Kcal: 183
Lunch
Appel-vijgensla met walnoten
Voor 1 persoon:
- 25 g hüttenkäse
- 1 el crème fraîche
- 1 tl citroensap
- 1 el water
- 1 handje gemengde sla
- 1 appel, in dunne plakjes
- 2 vijgen, in kwarten
- 1 el walnoten, gehakt
- 1 takje basilicum, blaadjes
Meng de hüttenkäse met crème fraîche, citroensap en water en breng op smaak met zout en peper. Leg de sla op een bord en schik de schijfjes appel en vijgen erop. Bestrooi met walnoten en basilicumblaadjes en geef de hüttenkäsedressing erbij.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal: 351
Tussendoor
Warm appelsap met chocorijstwafel
Breng in een pannetje 200 ml troebel appelsap tegen de kook aan met 1 kruidnagel en 1 pijpje kaneel en laat 10 min. trekken op laag vuur. Doe in een glas en roer er tl honing door. Eet er 1 chocoladerijstwafel bij.
Kcal: 208
Diner
Pasta met broccoli en venkelworst
Voor 4 personen:
- 300 g korte pasta, bijv. orecchiette
- 600 g broccoli, in kleine roosjes
- 1 ui, gesnipperd
- 3 el olijfolie
- 3 saucijsjes
- 1 el venkelzaad, gekneusd met de vijzel
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- mespunt chilivlokken
- 1 citroen, sap
- 50 g pecorino, geraspt
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli beetgaar in water met wat zout, giet af en houd warm. Bak intussen de ui in 2 el olie zacht en doorzichtig, dit duurt circa 8 min. Druk de saucijsjes uit het vel boven de pan met ui, voeg nog 1 el olie toe en bak nog circa 5 min. Voeg venkelzaad, knoflook en chilivlokken toe en bak nog 1 min. mee. Meng de afgegoten pasta en de broccoli door het worstmengsel, schep om met citroensap naar smaak en bestrooi met pecorino.
Bereidingstijd: 15 min. Kcal: 541 p.p.
Dagtotaal: 1605 Kcal
Styling: Hanna van den Bos | Foodstyling: Victor de Launay