Recept
Vier de lente met deze bloemige tulpencocktail
Nu de zon zich heeft laten zien, is het de hoogste tijd om de lente te vieren. Dat kan je natuurlijk doen door jezelf te verwennen met een mooie bos tulpen, maar wat dacht je van een tulpencocktail? Ja, echt! Wij vertellen je hoe dat zit én delen het recept.
Tulpen: de trots voor Nederland. Ieder jaar komen er miljoenen toeristen naar ons land om de tulpenvelden te aanschouwen. Maar om deze bloemen te telen gaat er ook een deel verloren. In het proces van ‘koppen’ wordt de top (de knoppen) van de bloem afgehaald, zodat alle energie naar de zaadknoppen onderin de bloem gaat. De top wordt vervolgens weggegooid, niet echt duurzaam. En laten deze nu nét vol smaak zitten!
Roze Bunker tulpensiroop
Dat kan anders dacht fruitslager Roze bunker. In samenwerking met biologische tulpentelers ontwikkelde Roze Bunker een geurige tulpensiroop, gemaakt van gekopte tulpen die anders in de bodem zouden belanden. Het werd een bloemige tulpensiroop met een hint van kruidige laurier en een vleugje aardbei. Yum!
Zelf maken: Trotse tulpencocktail
Deze siroop is ook heerlijk om cocktails te maken. Hieronder een recept om de lente mee te vieren:
Trotse Tulp Bubbel
Dit heb je nodig voor een glas:
• 1 deel Dorstige Tulp
• 6 delen prosecco
• een flûte om de drank in te doen
Finishing touch: een blaadje laurier en een Hollandse aardbei.
Zo maak je het drankje:
Doe een laagje van de Dorstige Tulp onderin je flûte en schenk daarbovenop 6 delen prosecco. Als decoratie is een blaadje laurier en de Hollandse aardbei er nog lekkerder bij!
Proost!
Bron: De Roze Bunker