PREMIUMRecept
Vlugge curry met kikkererwten & boerenkool
Vliegensvlug op tafel deze curry. Daar houden we van! Tip: extra lekker met een handje geroosterde cashewnoten erdoor.
Voor 4 personen
• 5 el milde olijfolie
• 2 grote uien, 1 gesnipperd, 1 in dunne halve ringen
• 3 tenen knoflook, fijngehakt
• 2 tl gemalen kurkuma
• 1 el zoet paprikapoeder
• ½ el gemalen gember
• 800 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
• zeezout
• versgemalen peper
• 800 ml kokosmelk
• 100 g gesneden boerenkool
• evt. een handje cashewnoten, geroosterd
Bereidingstijd: 18 min. Kcal.: 690 p.p.
Zo maak je de vlugge curry:
Verhit 3 el olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de gesnipperde ui in 5 min. glazig. Bak de knoflook, specerijen en kikkererwten 3 min. mee en breng alles op smaak met zout en peper. Voeg de kokosmelk toe en spoel beide blikken uit door ze voor de helft met water te vullen (400 ml in totaal). Schenk dit er ook bij. Roer goed, breng de curry aan de kook en laat 10 min. koken. Plet daarna met een pureestamper een deel van de kikkererwten zodat de curry mooi bindt. Roer de helft van de boerenkool erdoor, haal de pan van het vuur en laat de kool slinken in de warme curry. Verhit intussen 2 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de halve uienringen 5 min. Doe de rest van de boerenkool erbij en bak omscheppend enkele min. zodat de kool slinkt. Breng op smaak met zout en peper. Schep de curry in 4 diepe borden en verdeel het boerenkool-uimengsel erover.
Fotografie: Jan Luijk, Roxanne van Weerden (assistent). | Styling: Ingrid van Kuringen. | Foodstyling: Yvonne Jimmink. | Productie en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V. Cor Unum, H&M Home, La Folie Antiek, Van Manen aan Tafel, Xenos