PREMIUMSlank recept

Voor de luie zondag: makkelijke pizza met gegrilde groenten

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

De perfecte pizza voor een luie zondag. Lekker met gegrilde groente zoals courgette en lente-uitjes.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Dit heb je nodig voor deze makkelijke pizza:

Voor 4 personen:
• 2 courgettes, in dunne plakjes
• 2 el extra vierge olijfolie
• 8 lente-uitjes
• 250 ricotta
• 1 citroen, rasp
• zout en zwarte peper uit de molen
• 4 bolletjes pizzadeeg
• 2 takjes munt, blaadjes gehakt

Extra nodig:
• grillpan
• bakpapier

Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes courgette heel dun met olie en gril tot ze bruine strepen hebben. Doe hetzelfde met de lente-ui. Meng de ricotta met 2 tl citroenrasp en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 220 ˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol 1 bol pizzadeeg uit tot een mooie ronde bodem. Bak 10-15 min. in het midden van de oven tot hij een beetje bruin wordt. Haal uit de oven. Doe dit nog 3 keer. Bestrijk de pizzabodem met een kwart van de citroenricotta en beleg met een kwart van de gegrilde courgette en 2 lente-uitjes. Bak de pizza nog zo’n 5 min. af tot hij helemaal gaar is en de groenten zijn opgewarmd. Bestrooi met wat munt en serveer direct. Bak zo nog 3 pizza’s.

Bereidingstijd: 40 min. Kcal.: 516

Receptuur & bereiding: Ans de Vree | Fotografie: Sigurd Kranendonk | Styling: Hanna van den Bos

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden