PREMIUM

Voorgerecht kerst: haring in het groen met toast & bietjes

haring in het groen Beeld Ernie Enkelaar
haring in het groenBeeld Ernie Enkelaar

Deze haring is verstopt in een lekker groen jasje, het rood van de biet zorgt voor een mooi contrast op je bord.

Victor de LaunayErnie Enkelaar

Dit heb je nodig voor 4 personen:

• Toast flinterdunne plakjes (stok)brood
• olijfolie Bietjes 4 gekookte bietjes, in parten
• azijn
• versgemalen zwarte peper
• zout
• 4 haringen
• 2 el scherpe mosterd
• 2-3 tl karwijzaad, gekneusd
• 4 el dille, fijngesneden
• 4 el bieslook, fijngesneden

EXTRA
• bakplaat met bakpapier
• 2 el zure room
• handje waterkers

Bereiden: 20 min.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de dunne plakjes brood op de met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze rijkelijk met olijfolie en bak in 8-10 min. goudbruin en krokant in de oven. Meng de bietenpartjes met een scheutje azijn, wat olijfolie, peper en zout.

Bestrijk de haringen rondom met mosterd en bestrooi alle kanten met karwijzaad, zwarte peper, dille en bieslook.Verdeel de haringen over de borden, garneer met ingelegde bietjes, wat zure room en waterkers en geef het krokante brood erbij.

Styling: Cyn Ferdinandus | Fotograaf: Ernie Enkelaar

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden