PREMIUMLibelle lijnt lekker

Vrijdag: hoge noot-dag

null Beeld

Gewoon een beetje lief zijn voor jezelf met een week lang lekkere én light nazomergerechten. Van hazelnootrisotto tot visstoof, van avocadosalade tot Engels ontbijt. Enne… iemand nog een mocktail?

Ans de Vree

Ontbijt

Roggebrood met notenpasta

Voor 1 persoon: besmeer 1 snee roggebrood met 1 el notenpasta. Beleg met ½ appel in schijfjes en 20 g worteljulienne. Besprenkel met citroensap.
Bereidingstijd: 5 min. Kcal.: 269

Tussendoor

Cappuccino met ontbijtkoek

Besmeer 1 plak ontbijtkoek met 6 g roomboter. Maak 1 kop cappuccino met volle melk en drink er nog 1 glas water bij.
Kcal.: 252

Lunch

Koolsalade met gerookte kipfilet

Voor 1 persoon: meng 1 el mayo met 1 el yoghurt, 1 tl gemalen komijnzaad en 1 tl karwijzaadjes, breng op smaak met zout en peper. Meng 100 g heel fijngesneden (rode)kool met 100 g worteljulienne en schep de dressing erdoor. Leg er 100 g gerookte kip op en bestrooi met zout en peper.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal.: 351

Tussendoor

Tomatensap met toast

Doe 250 ml tomatensap en ½ stengel bleekselderij in stukjes in de blender met zout, peper en 1 drup worcestersaus en mix glad. Voeg ijsblokjes en wat tabasco toe. Beleg 1 toastje met 20 g roquefort of andere kaas.
Kcal.: 140

Diner

Hazelnootrisotto met pastinaak

Voor 4 personen:

  • 500 g kleine pastinaken
  • 2 el ahornsiroop
  • 3 el appelazijn
  • 3 el plantaardige olie om in te frituren
  • 12 salieblaadjes
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g arboriorijst
  • 1 l groentebouillon
  • 100 g pure hazelnootpasta
  • 40 g pecorino, geraspt
  • zeezout en peper
  • 20 g ongeblancheerde amandelen, gehakt

Verwarm de oven tot 220˚ C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de pastinaken op het bakpapier (snijd grote in de lengte doormidden of in kwarten). Meng siroop en azijn en verdeel dit over de pastinaken zodat ze allemaal met een laagje bedekt worden. Bak 30 min. in de oven. Verhit de olie in een koekenpan en frituur de salieblaadjes in 30 seconden knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit voor de risotto de olijfolie in een grote pan met dikke bodem en bak 5 min. zacht en roerend de sjalotjes en knoflook. Bak de rijst al roerend 2 min. mee. Voeg 1 soeplepel warme bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg nog 1 soeplepel toe en roer weer. Herhaal dit circa 20 min. tot de rijst beetgaar is. Haal de risotto van het vuur en roer de notenpasta en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de risotto op 4 borden, verdeel de geroosterde pastinaken erover en garneer met amandelen en gefrituurde salie.
Bereidingstijd: 45 min. Kcal.: 483

Dagtotaal: 1494 kcal.

Receptuur: Ans de Vree | Fotografie: Ernie Enkelaar | Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden