Waarom je na het kaasfonduen altijd een eitje moet bakken
Ben je weleens buiten de deur gaan kaasfonduen? Dan is je vast opgevallen dat je, zodra de pan ‘leeg’ is, een eitje door de bediening krijgt aangereikt. De reden erachter is lekker én handig.
Je bent aan het kaasfonduen en hebt aan het einde van je stokbrood een laagje kaas over. Ken je dat? Wij ook niet. Toch gebeurt het. Speciaal voor die mensen is er het post-kaasfondue-eitje. En zó komt dat van pas.
Tot op de laatste druppel
Echte kaasliefhebbers willen geen druppel van het gesmolten goud verspillen. Restaurants weten dat maar al te goed. Zodra de pan zo goed als leeg is gedipt, krijg je daarom een eitje. Dat tik je open en roer je door de fonduepan. De inhoud van het ei bindt zich aan de allerlaatste restjes kaas. Op die manier weet je zeker dat je letterlijk alles eruit hebt gehaald wat erin zat. Plus, als je thuis hebt geraclet, heb je gelijk een stuk minder schoonmaakwerk. Dat scheelt weer vijf minuten krabben, schrobben en afgebrokkelde nagels.
Ben je nog op zoek naar een lekker recept? Probeer deze Zwitserse kaasfondue of deze van Hollandse geitenkaas. Voor wie durft hebben we ook nog 5 kaasfonduerecepten met een twist. En daar zijn deze wijnen lekker bij. Let wel: te veel wijn drinken tijdens het kaasfonduen kan een nadelig effect hebben. Ook hierin zijn de twee sleutelwoorden ‘met mate’.
Kaasfondue met een nóg grotere twist
We kunnen het ons niet voorstellen, maar het kan natuurlijk zijn dat kaasfondue na al die jaren je spreekwoordelijke neus uitkomt. Wil je dit jaar tijdens de feestdagen de show stelen met een gerecht waar je óók de (klein)kinderen enthousiast mee maakt? Verras je gasten met pizzafondue. Dat klinkt zo lekker als het is. Je kunt eraan toevoegen wat je wilt. Denk aan passata, gehakt, ui en basilicum. Daar dip je vervolgens je broodje, ananas, baconstrip of iets anders lekkers in. Het volledige recept van onze pizzafondue vind je hier.