Wat een plaatje: bietensalade met gerookte zalm

Recept

Deze salade met zalm, biet en mierikswortel is niet alleen een feest om te zien, het zit ook nog eens boordevol vitaminen en gezonde vetten. Ook fijn: het staat binnen een kwartier op tafel.

Voor 4 personen | Bereidingstijd: 15 min | Kcal: 289 p.p.

Dit heb je nodig voor de bietensalade:

  • 4 takjes dille, blaadjes gehakt
  • 500 g gekookte jonge bietjes, in stukken
  • 200 g jonge sla of kiemen
  • 400 g gerookte wilde zalm
  • Mierikswortelsaus: 2 el geraspte mierikswortel, vers of uit potje
  • 1 tl rode wijnazijn
  • 100 ml zure room
  • zout
  • peper

Zo maak je het gerecht:

  1. Mix de mierikswortel, het rode wijnzaijn, de zure room, de peper en zout door elkaar voor de saus.
  2. Schep de helft van de saus en de helft van de dille door de bieten.
  3. Verdeel de sla, bieten en zalm over een plat bord
  4. Bestrooi de salade met de rest van de dille en serveer de overgebleven dressing erbij.

Zalm is heerlijk, maar de geur blijft wel aan je handen zitten. Met dít middeltje ruiken je handen snel weer fris:

Receptuur: Ans de Vree. Styling: Hanna van den Bos. Fotografie: Sigurd Kranendonk.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden