PREMIUMRecept

Wittebonensalade met tonijn & zachtzure rode ui

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Peulvruchten houden je bloedvaten gezond en bevatten eiwit, vezels, ijzer en andere goede voedingsstoffen. Nóg een reden om deze heerlijke wittebonensalade te maken.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Voor 4 personen

• 1 grote rode ui, in flinterdunne ringen
• 125 ml wittewijnazijn
• 600 g witte bonen, uit blik, gespoeld en uitgelekt
• 50 g rucola
• 320 g tonijn in water (bij voorkeur Fish Tales)
• 12 radijsjes, in flinterdunne plakjes
• 16 Kalamata-olijven
• 6 takjes peterselie, gehakt
• ½ rode Spaanse peper, in ringetjes (optioneel)
• zeezout en versgemalen peper
• brood voor erbij

Voor de dressing

• 3 el extra vierge olijfolie
• 1 el wittewijnazijn
• 1 tl mosterd
• mespuntje suiker

Bereidingstijd: 20 min. Kcal.: 369 p.p.

Zo maak je de wittebonensalade:

Doe de ui in een bakje, giet de azijn erover en bestrooi met zout en peper. Schep om en laat ca. 10 min. staan totdat de ui zacht is.

Meng de ingrediënten voor de dressing en schep de witte bonen erdoor.

Leg de rucola op een grote schaal. Verdeel de bonen met dressing, tonijn, radijs en olijven erover. Bestrooi met zout, peper en de peterselie.

Maak af met de ingelegde rode ui en eventueel de peperringetjes.

Serveer met lekker brood.

Tip

Vervang de bonen door gekookte rijst.

Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden