PREMIUMRecept
Wittebonensalade met tonijn & zachtzure rode ui
Peulvruchten houden je bloedvaten gezond en bevatten eiwit, vezels, ijzer en andere goede voedingsstoffen. Nóg een reden om deze heerlijke wittebonensalade te maken.
Voor 4 personen
• 1 grote rode ui, in flinterdunne ringen
• 125 ml wittewijnazijn
• 600 g witte bonen, uit blik, gespoeld en uitgelekt
• 50 g rucola
• 320 g tonijn in water (bij voorkeur Fish Tales)
• 12 radijsjes, in flinterdunne plakjes
• 16 Kalamata-olijven
• 6 takjes peterselie, gehakt
• ½ rode Spaanse peper, in ringetjes (optioneel)
• zeezout en versgemalen peper
• brood voor erbij
Voor de dressing
• 3 el extra vierge olijfolie
• 1 el wittewijnazijn
• 1 tl mosterd
• mespuntje suiker
Bereidingstijd: 20 min. Kcal.: 369 p.p.
Zo maak je de wittebonensalade:
Doe de ui in een bakje, giet de azijn erover en bestrooi met zout en peper. Schep om en laat ca. 10 min. staan totdat de ui zacht is.
Meng de ingrediënten voor de dressing en schep de witte bonen erdoor.
Leg de rucola op een grote schaal. Verdeel de bonen met dressing, tonijn, radijs en olijven erover. Bestrooi met zout, peper en de peterselie.
Maak af met de ingelegde rode ui en eventueel de peperringetjes.
Serveer met lekker brood.
Tip
Vervang de bonen door gekookte rijst.
Styling: Hanna van den Bos