PREMIUMRecept
Zalig zoete hasselback-pompoen uit de airfryer
Een bloedmooie butternut! Deze hasselback-pompoen is kekker als vegetarisch hoofdgerecht met heel veel groenten erbij.
Voor 4 personen:
• 1 grote flespompoen of butternut (ca. 1 kg)
• ½ tl gemalen kaneel
• ¼ tl gemalen nootmuskaat
• 70 ml ahornsiroop
• 2 à 3 el sojasaus
• 1½ el boter • 3 el appel- of wittewijnazijn
• 50 g gehakte pecannoten
• zeezout en versgemalen zwarte peper
• zeker 12 gedroogde laurierblaadjes
Bereidingstijd: 35 min. Kcal.: 210 p.p.
Verwarm de airfryer voor op 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte en schraap met een lepel de zaadjes eruit en schil de helften met een dunschiller. Rooster ze in de mand van de airfryer met de bolle kant naar boven ca. 15 min. tot de pompoen zacht begint te worden.
Breng de kaneel, nootmuskaat, ahornsiroop, sojasaus, boter, azijn en pecannoten in een kleine steelpan aan de kook tot de boter is gesmolten, laat iets afkoelen. Laat de pompoenhelften met de snijkant naar onder iets afkoelen op een snijplank.
Kerf vervolgens met een scherp mes héél veel sneetjes, ongeveer 3 mm van elkaar zo diep mogelijk in de pompen zonder deze helemaal door te snijden.
Schuif de laurierblaadjes tussen een paar sneetjes, bestrooi nogmaals met peper en zout. Schuif de pompoenhelften weer in de airfryer en rooster nog 13-15 min. tot ze mooi goudbruin zijn.
Bedruip tijdens het bakken twee keer met de maplesaus. Serveer met groenten naar smaak.
Fotografie: Eric van Lokven. | Styling: Ingrid van Kuringen. | Foodstyling: Yvonne Jimmink. | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | Met dank aan: Philips. | M.m.v.: H&M Home, de Bijenkorf, Dok Cookware, Casa