PREMIUMLibelle lijnt lekker

Zilt & pittig: mosselpannetje met witte bonen

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Na alle borrels, diners en recepties zijn we weer toe aan light en gezond, maar… wél lekker! De gerechten in dit weekmenu staan ook nog eens zó op tafel. Minimale moeite, maximale smaak.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Ontbijt

French toast met frambozen

Voor 1 persoon: klop 1 ei los met 1 tl melk, een snuf kaneel en wat zout. Laat 1 dikke snee briochebrood even om en om weken in het eimengsel. Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak hierin de snee brioche om en om bruin. Houd het vuur laag zodat het ei langzaam kan stollen. Serveer de toast met 150 g verse ­frambozen.
Bereidingstijd: 15 min. Kcal: 357

Tussendoor

Pittige choco met papaja

Voor 1 persoon: Roer door 1 beker warme magere chocolademelk een snuf chilipoeder, een snuf piment en een snuf vanille. Besprenkel ½ papaja met limoensap en eet deze erbij (bewaar de andere helft voor het zondagse tussendoortje).
Kcal: 216

Lunch

Wrap met warmgerookte zalm

Voor 1 persoon: vul 1 bietenwrap met 20 g waterkers of gemengde sla, 50 g kom­kommer in stukjes en 75 g warm­gerookte zalm in stukjes (houd een beetje apart voor het tussendoortje). Meng 1 el ­magere mayo met 1 el yoghurt en wat gehakte dille. Schenk de dressing over de zalm, vouw de wrap dicht en eet meteen.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal: 421

Tussendoor

Lemon Spritzer met basilicum

Voor 1 persoon: doe een scheutje ­citroensiroop in een glas bruiswater en voeg ijsblokjes, 1 plakje citroen en wat basilicumblaadjes toe. Beleg 1 toastje met wat zalm van de lunch en wat verse dille.
Kcal: 81

Diner

Mosselpannetje met witte bonen

Voor 4 personen:

  • 3 el olijfolie
  • 10 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 tl chilivlokken
  • 3 takjes rozemarijn, blaadjes losgehaald
  • 400 g cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 250 ml groentebouillon
  • 75 ml droge witte wijn
  • 1 kilo mosselen, afgespoeld
  • 1 volle tl citroenrasp
  • 20 g verse peterselie, koriander of dille, gehakt
  • zeezout en peper

Verhit de olie op laag vuur in een grote pan en bak hierin de knoflook, chilivlokken en rozemarijnblaadjes 30 seconden. Voeg de bonen, bouillon, wijn en wat zout toe. Breng op smaak met peper en zo nodig extra zout, roer goed om, breng aan de kook en laat circa 9 min. zacht koken op laag vuur. Roer af en toe door zodat de bonen niet aan de bodem vast gaan zitten. Verwijder mosselen met kapotte schelp, voeg de rest toe aan de bonen en doe een deksel op de pan. Kook circa ongeveer 8 min. en schep een paar keer om. Voeg citroenrasp en groene kruiden toe zodra de schelpen open zijn (houd wat achter als garnering). Verdeel de mosselen over 4 grote kommen of borden en bestrooi met verse kruiden.
Bereidingstijd: 20 min. Kcal: 383
Dagtotaal: 1458 Kcal

Styling: Hanna van den Bos | Foodstyling: Victor de Launay

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden