PREMIUMLibelle lijnt lekker
Zilt & pittig: mosselpannetje met witte bonen
Na alle borrels, diners en recepties zijn we weer toe aan light en gezond, maar… wél lekker! De gerechten in dit weekmenu staan ook nog eens zó op tafel. Minimale moeite, maximale smaak.
Ontbijt
French toast met frambozen
Voor 1 persoon: klop 1 ei los met 1 tl melk, een snuf kaneel en wat zout. Laat 1 dikke snee briochebrood even om en om weken in het eimengsel. Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak hierin de snee brioche om en om bruin. Houd het vuur laag zodat het ei langzaam kan stollen. Serveer de toast met 150 g verse frambozen.
Bereidingstijd: 15 min. Kcal: 357
Tussendoor
Pittige choco met papaja
Voor 1 persoon: Roer door 1 beker warme magere chocolademelk een snuf chilipoeder, een snuf piment en een snuf vanille. Besprenkel ½ papaja met limoensap en eet deze erbij (bewaar de andere helft voor het zondagse tussendoortje).
Kcal: 216
Lunch
Wrap met warmgerookte zalm
Voor 1 persoon: vul 1 bietenwrap met 20 g waterkers of gemengde sla, 50 g komkommer in stukjes en 75 g warmgerookte zalm in stukjes (houd een beetje apart voor het tussendoortje). Meng 1 el magere mayo met 1 el yoghurt en wat gehakte dille. Schenk de dressing over de zalm, vouw de wrap dicht en eet meteen.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal: 421
Tussendoor
Lemon Spritzer met basilicum
Voor 1 persoon: doe een scheutje citroensiroop in een glas bruiswater en voeg ijsblokjes, 1 plakje citroen en wat basilicumblaadjes toe. Beleg 1 toastje met wat zalm van de lunch en wat verse dille.
Kcal: 81
Diner
Mosselpannetje met witte bonen
Voor 4 personen:
- 3 el olijfolie
- 10 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 tl chilivlokken
- 3 takjes rozemarijn, blaadjes losgehaald
- 400 g cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 250 ml groentebouillon
- 75 ml droge witte wijn
- 1 kilo mosselen, afgespoeld
- 1 volle tl citroenrasp
- 20 g verse peterselie, koriander of dille, gehakt
- zeezout en peper
Verhit de olie op laag vuur in een grote pan en bak hierin de knoflook, chilivlokken en rozemarijnblaadjes 30 seconden. Voeg de bonen, bouillon, wijn en wat zout toe. Breng op smaak met peper en zo nodig extra zout, roer goed om, breng aan de kook en laat circa 9 min. zacht koken op laag vuur. Roer af en toe door zodat de bonen niet aan de bodem vast gaan zitten. Verwijder mosselen met kapotte schelp, voeg de rest toe aan de bonen en doe een deksel op de pan. Kook circa ongeveer 8 min. en schep een paar keer om. Voeg citroenrasp en groene kruiden toe zodra de schelpen open zijn (houd wat achter als garnering). Verdeel de mosselen over 4 grote kommen of borden en bestrooi met verse kruiden.
Bereidingstijd: 20 min. Kcal: 383
Dagtotaal: 1458 Kcal
Styling: Hanna van den Bos | Foodstyling: Victor de Launay