Zo doe je dat: zelf tompoucen maken
Tompoucen zijn het allerlekkerste als je ze zelf maakt. Hierbij hét recept voor de traditionele Hollandse lekkernij: tompouce!
In plaats van met de bekende ‘gele’ pudding, vullen wij de tompouce een keer met ricotta, slagroom en verse aardbeien.
Ingrediënten voor 6 stuks:
- 6 plakjes diepvries-bladerdeeg, ontdooid
- 1-2 eidooiers, losgeklopt
- 150 g ricotta
- 1 dl slagroom, stijfgeklopt
- 1-2 el poedersuiker
- 20-30 kleine verse aardbeien
Zo maak je het!
Bereiden: circa 20 min. Oventijd: circa 15 min. Circa 360 kcal p.st.
- Halveer de plakjes deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en prik ze met een vork regelmatig in.
- Klop de eidooiers los met 1-2 el water en bestrijk de plakjes deeg hiermee.
- Leg een rooster op het deeg (op deze manier kan het deeg tijdens het bakken niet rijzen).
- Bak de deegplakjes in circa 15 min. goudgeel en krokant in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.
- Klop de ricotta, slagroom en poedersuiker door elkaar.
- Bouw van de deegplakjes met de ricottavulling en de aardbeien 6 tompoezen.
- Bestuif ze dun met poedersuiker.
Ik maakte de Utrechtse spritsen uit Heel Holland Bakt