Tompouce Beeld Getty Images/iStockphoto
TompouceBeeld Getty Images/iStockphoto

Zo doe je dat: zelf tompoucen maken

Tompoucen zijn het allerlekkerste als je ze zelf maakt. Hierbij hét recept voor de traditionele Hollandse lekkernij: tompouce!

In plaats van met de bekende ‘gele’ pudding, vullen wij de tompouce een keer met ricotta, slagroom en verse aardbeien.

Ingrediënten voor 6 stuks:

  • 6 plakjes diepvries-bladerdeeg, ontdooid
  • 1-2 eidooiers, losgeklopt
  • 150 g ricotta
  • 1 dl slagroom, stijfgeklopt
  • 1-2 el poedersuiker
  • 20-30 kleine verse aardbeien

Zo maak je het!

Bereiden: circa 20 min. Oventijd: circa 15 min. Circa 360 kcal p.st.

  1. Halveer de plakjes deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en prik ze met een vork regelmatig in.
  2. Klop de eidooiers los met 1-2 el water en bestrijk de plakjes deeg hiermee.
  3. Leg een rooster op het deeg (op deze manier kan het deeg tijdens het bakken niet rijzen).
  4. Bak de deegplakjes in circa 15 min. goudgeel en krokant in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.
  5. Klop de ricotta, slagroom en poedersuiker door elkaar.
  6. Bouw van de deegplakjes met de ricottavulling en de aardbeien 6 tompoezen.
  7. Bestuif ze dun met poedersuiker.

Ik maakte de Utrechtse spritsen uit Heel Holland Bakt

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden