Asparagus soup with croutons and parsley framed by napkin and spoon. Part of a series. Beeld Getty Images/iStockphoto
Asparagus soup with croutons and parsley framed by napkin and spoon. Part of a series.Beeld Getty Images/iStockphoto

Zo maak je de lekkerste witte aspergesoep

Het is weer aspergeseizoen, héérlijk. Deze heerlijke romige aspergesoep zet je letterlijk in een handomdraai op tafel. Neem het ervan nu de asperges in het seizoen zijn!

Amanda WinkelmansGetty Images/iStockphoto

Dit heb je nodig voor witte aspergesoep:

• 40 g boter
• 40 g bloem
• 1 l aspergekookvocht
• ca. 4 gekookte witte asperges
• 100 ml melk
• 100 ml slagroom
• snuf nootmuskaat
• zwarte peper uit de molen en zout
• klein bosje platte peterselie of dragon, fijngehakt
• handje croutons
Bereiden: circa 30 min. Kcal p.p.: 317 kcal p.p.

Witte-aspergesoep

Witte asperges koken? Gooi de schillen nooit weg! Voeg ze na het koken van asperges toe aan het overgebleven kookvocht en kook die nog eens 30 minuten op zacht vuur. Giet af door een zeef die je op een schone pan hebt gezet en gooi dan pas de uitgekookte schillen weg. Het opgevangen kookvocht is nu de basis voor je aspergesoep. O, en houd meteen 4 tot 6 asperges apart van de te serveren asperges: die gaan morgen in de soep.

Zo maak je de aspergesoep

Smelt de roomboter met de bloem in een pan en laat iets uitbakken. Roer er het aspergenat (gemaakt van de gekookte schillen) door en wat stukjes gekookte asperge.

Laat de soep iets inkoken en roer er dan 1 dl melk en 1 dl room door, laat de soep tot de gewenste dikte inkoken en breng hem dan op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Dien op met veel peterselie of dragon en een handje croutons erop.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden