Zó maak je de pompoenpannenkoeken van chef Jurino Ignacio
Dol op pannenkoeken? Dushi Chef Jurino Ignacio laat zien hoe je zelf arepa di pampuna maakt. Deze heerlijke pannenkoeken met pompoen zijn zalig zoet en zelfs een beetje gezond.
Heerlijk als weekendontbijt.
Ingrediënten
Voor vier porties
• 2 eieren
• 500 gr pompoen
• ½ tl kaneel
• 100 ml volle melk
• 200 gr zelfrijzend bakmeel
• 1 tl bakpoeder
• 3 el kristalsuiker
• 1 el plantaardige olie
• 1 mespunt zout
• (optioneel) 50 gr rozijnen
Zo maak je ze
1. Verwijder de zaadjes van de pompoen, schil hem en snijd hem in kleine stukken.
2. Kook de pompoen in water met een theelepel zout gaar. Prak het vruchtvlees met een vork of maal het met een keukenmachine. Voeg de andere ingrediënten toe aan de pompoen en roer goed tot er een dik beslag ontstaat. Dit beslag moet lijken op dat van American pancakes, niet op dat van Nederlandse pannenkoeken!
3. Verhit olie in een pan en bak hierin 3 pannenkoekjes (1 grote eetlepel beslag per stuk) per keer, totdat ze aan beide kanten bruin zijn.
4. Bestrooi ze eventueel met wat suiker.
Kome dushi - eet smakelijk! Chef Jurino Ignacio is bekend van onder andere zijn eigen platform Antilliaans-eten.nl en zijn kookboeken over de Antilliaanse keuken. Check ook zijn recept voor Caribische pasta.
Bekijk de video van het recept hieronder: