Homemade fresh yeast buns with custard filling with powdered sugar on black metal grille. Buns with vanilla cream patisier. Selective focus. Beeld Getty Images/iStockphoto
Homemade fresh yeast buns with custard filling with powdered sugar on black metal grille. Buns with vanilla cream patisier. Selective focus.Beeld Getty Images/iStockphoto

Jummie!

Zó maak je een custardbroodje zonder oven

Zoetekauwen en bakliefhebbers opgelet: met dit recept maak je gevulde custardbroodje zonder dat je een oven nodig hebt. De Japanse thuisbakker Nino laat in een YouTube-video zien hoe je dit goddelijke recept maakt.

RedactieGetty Images/iStockphoto

In de video begint Nino met het maken van de custard. Dit doet hij met drie eierdooiers en suiker. Hier voegt hij iets meer maïzena aan toe dan je normaal zou doen, want op deze manier wordt het niet opgenomen door het deeg. Vervolgens wordt er melk, boter en vanille extract toegevoegd aan de custard.

In de pan

Het deeg is gemaakt met bloem, gist, suiker, zout, melk, ei en daarna wordt het twintig minuten met de hand gekneed. Er wordt halverwege extra boter aan toegevoegd en als het deeg een mooie bal vormt, moet het een uur rijzen. Verdeel hierna de deegbal in acht stukken en maak bolletjes. Laat dit nogmaals 15 minuten rusten. Nadat de minuten zijn verstreken ga je ze bakken in een pan op laag vuur.

Video

Wil je hiermee aan de slag? Hieronder vind je de video met daarin alle ingrediënten en een stap-voor-stap-uitleg.

Bron: 24Kitchen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden