Crispy smashed potatoes roasted with garlic and parmesan. Beeld Getty Images/iStockphoto
Crispy smashed potatoes roasted with garlic and parmesan.Beeld Getty Images/iStockphoto

Zó maak je heerlijk krokante geplette aardappels uit de oven

Uitgekeken op gekookte aardappels? Geef het AGV’tje dan een upgrade en maak eens geplette aardappels uit de oven. Dit gerecht wordt ook wel smashed potatoes genoemd en is om je vinger bij af te likken.

Hip AGV'tje

Het recept is simpel: kook zo’n 600 gram krieltjes met schil beetgaar en verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt ondertussen in een pannetje roomboter en breng dit op smaak met een geperst teentje knoflook, grof gehakte peterselie, zout en peper.

Lekker krokant

Leg de gekookte krieltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk de aardappelen met een stamper plat. Druk niet te hard, het is niet de bedoeling dat het puree wordt. Smeer de geplette krielen in met de kruidenboter en bak ze in zo’n 20 minuten goudbruin. Het is de bedoeling dat de smashed potatoes lekker krokant zijn.

Toppings

Het leuke aan dit gerecht is dat je eindeloos kunt variëren met toppings, voeg bijvoorbeeld naast peterselie een beetje rozemarijn of tijm toe aan de gesmolten knoflookboter. Ook lekker: maak de geplette aardappels af met Parmezaanse kaas, pesto of spekjes.

Recepten

Inspiratie nodig? We hebben de lekkerste recepten voor je:

Met knoflookboter

Op z’n Grieks

Extra kaas

Aziatische twist

Zoete aardappel

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Pinterest

Pinterest Beeld Getty Images
PinterestBeeld Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden